Tegenwoordig wordt een magnetisch krijtbord gebruikt in kantoren, cafés, restaurants, winkels en andere bedrijven. Een magnetisch krijtbord kan een aantrekkelijke en rustieke uitstraling geven, maar heeft ook een duurzamer oppervlak dan een whiteboard. Een magnetisch krijtbord biedt de gebruiker een extra manier om georganiseerd te blijven door de mogelijkheid om notities en berichten op te hangen op een duidelijk zichtbare plaats. Als je bijvoorbeeld iets op een stuk papier hebt geschreven, in plaats van op het bord, kun je het papier eenvoudig met een magneet op het bord bevestigen. Daarnaast biedt het schrijven op het bord een scala aan veelzijdige opties, vooral omdat krijt beschikbaar is in een ware regenboog van kleuren. Om die reden zien heel wat cafés en restaurants er heel aantrekkelijk uit om binnen te stappen. Meestal geven doodles extra kleur aan de geschreven boodschap en sommige magnetische krijtborden die gigantisch groot zijn en vaak aan een muur worden bevestigd, lijken ware kunstwerken. Door een magnetisch bord te plaatsen in een gebied waar regelmatig notities worden gemaakt (zoals bij de telefoon), kunnen gebruikers rechtstreeks op het bord schrijven of met behulp van een magneet aantekeningen maken. Vooral kinderen vinden veel plezier in het gebruik van een magnetisch krijtbord. Niet alleen hebben de gekleurde krijtjes en de interessante textuur een zekere charme, ze leren ook door te spelen met de reeks alfabet- en vormmagneten. Veel mensen vinden dat het toevoegen van een magnetisch krijtbord in een bepaalde ruimte, de ruimte ook een aantrekkelijke uitstraling geeft. De reden hiervoor is omdat deze krijtborden in verschillende vormen en maten verkrijgbaar zijn (of kunnen gemaakt worden) en gemakkelijk kunnen worden versierd met kleurrijke magneten en zelfs foto’s.

Een gigantisch magnetisch krijtbord zelf maken

Breng een groot, rechthoekig hardboard in de kamer waar je het magnetisch krijtbord wilt hangen. Spijker het vervolgens tegen de muur, wat uiteraard makkelijker is om te schilderen. Om de muren te beschermen, kun je krantenpapier achter het bord kleven. Begin vervolgens met het aanbrengen van de magnetische primer. Je kunt beter meerdere lagen aanbrengen, zodat de magneten goed blijven hangen. Van zodra de primer droog is, kun je het bord overschilderen met magnetische verf. Opnieuw is het raadzaam om meerdere lagen aan te brengen. Om het krijtbord te verzachten, moet je de eerste keer dat je het gebruikt met de rand van een stuk krijt over het volledige magnetische krijtbord wrijven. Anders blijft het eerste wat je op het bord schrijft permanent bewaard. Dit is een rommelige klus, omdat het alles in je ruimte zal bedekken met een fijn laagje stof. Als je dit allemaal gedaan hebt, neem je het bord opnieuw van de muur. Het magnetisch krijtbord is klaar om in te kaderen. Het enige wat je nodig hebt, is vier plankjes met de afmetingen van je bord (lengte en breedte). Om het bord te verstevigen, kun je het geschilderde hardboard bevestigen op een tweede hardboard.

Zelf proberen?

Zoals je hierboven kon lezen, is het maken van een magnetisch krijtbord echt niet moeilijk. Maar hoe geraak je aan de speciale verf? Nou, voor het gemak en de beste prijs kun je de verf en alle andere benodigdheden online bestellen bij Magneetverfmagneten.nl. Je vindt er zelfs allerlei magneten in verschillende vormen en kleuren om nadien te gebruiken op je magnetisch krijtbord. Neem een kijkje op www.magneetverfmagneten.nl en geef je volledig over aan dit superleuk DIY-project! En opdat je gemotiveerd zou blijven en de voordelen niet zou vergeten, sommen we ze hieronder nog even voor je op.

  • Handig
  • Veelzijdig
  • Gemak
  • Plezier
  • Decoratief
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn