De herfst is in volle gang en de winter staat voor de deur en voor ons is dat altijd het moment waarop we ons verheugen op de gezelligheid van onze openhaard. We zorgen er altijd op tijd voor dat we haardhout in huis hebben en wij komen dat altijd bij ons vaste adres voor haardhout in Eindhoven, DHH, oftewel De Haardhout Handelaar. Die hebben we een keer per toeval ontdekt. We hadden net ons huis gekocht en dit was de eerste keer dat we een huis met een openhaard hebben, dus dan ga je toch op zoek naar haardhout. Omdat wij in Eindhoven wonen hebben we dus gezocht op haardhout in Eindhoven en toen zijn we op dehaadhouthandelaar.nl terecht gekomen. Hier worden diverse soorten houdt verkocht en dat kun je zelfs online bestellen, denk aan:

  • Elzenhout
  • Beukenhout
  • Berkenhout
  • Eikenhout
  • Een mix van eiken- en essenhout

Ons favoriete haardhout in Eindhoven

Ik weet nog van vroeger dat mijn ouders altijd voor beukenhout kozen, want dat brand heel rustig en dit soort hout geeft een mooie warmte af, dus daarmee hadden wij ons vaste adresje voor haardhout in Eindhoven wel gevonden. We kozen toen voor haagbeuk, omdat dit beuken haardhout in Eindhoven de beste reviews kreeg en dit is per pallet te bestellen. Het fijne is dat je hier naast haardhout in Eindhoven ook briketten, pellets en andere zaken kunt bestellen. Je kunt het haardhout in Eindhoven bestellen in netten of op pallets en bent er daarmee verzekerd dat je je hele houtvoorraad voor de hele winter in één keer kunt aanvullen. Al bestellen wij regelmatig vaker haardhout in Eindhoven want we stoken de openhaard vrijwel de hele winter door en dan gaat de openhaard vrijwel elke dag aan. We zetten zelfs de centrale verwarming niet aan in de winter, want de schoorsteen loopt door onze slaapkamer, dus niet alleen is de woonkamer en keuken heerlijk verwarmd door de openhaard, maar merken we de warmte ook in onze slaapkamer. Het haardhout in Eindhoven is daarnaast van goede kwaliteit. Het brand niet alleen rustig, maar ook duurzaam en mijn vader vertelde mij al dat dit ook aan de opslag van het hout ligt. Als de leverancier hier niet zorgvuldig mee omgaat, dan heeft dat effect op de kwaliteit van het hout en daarom zijn wij heel blij dat we zo’n goede leverancier voor haardhout in Eindhoven hebben gevonden.

De prijs is uitstekend

Mijn vader vertelde mij ook wat hij bij hem in de buurt betaalde voor zijn haardhout en hij zei dat bij De Haardhout Handelaar het hout absoluut een goede prijs had. Nu wonen ze niet in de buurt, maar als mijn ouders toch in de buurt zijn, dan neemt mijn vader zijn aanhanger mee en dan gaat hij zelf gerust even haardhout in Eindhoven inslaan, zodat hij dat mee naar huis kan nemen. Ook zij kopen nu bij De Haardhout Handelaar hun houtvoorraad in. We zorgen er elk jaar voor dat we het laatste beetje haardhout dat we nog over hebben ’s zomers in de vuurkorf op ons terras opstoken, zodat we ruimte creëren voor de nieuwe houtvoorraad en altijd als we onze bestelling hebben gepleegd en het haardhout geleverd hebben gekregen, dan trekken we een lekker flesje wijn open, zetten we de eerste blokken in de haard en vullen we de voorraad binnen ook meteen aan. We gaan dan bij de openhaard zitten en dan kunnen we uren in de vlammen staren zonder iets te zeggen. Dat is voor ons echt puur genot. Laat die winter maar komen, wij komen de koude maanden op deze manier wel door.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn