Kun jij geen magneetbord vinden dat aan jouw wensen voldoet? Maak er dan zelf één met behulp van magneetverf! Magneetborden zijn natuurlijk ontzettend handige objecten, ze stellen jou in staat om op een eenvoudige manier dingen op te hangen. Voor een boodschappenlijstje, een to-do-list of rekeningen die je nog moet betalen natuurlijk ideaal! Maar ook erg handig voor het ophangen van tekeningen van de kinderen of van kaartjes die je ontvangen hebt. Hoewel er veel magneetborden te krijgen zijn, is het verschil tussen de verschillende varianten vaak minimaal. Dat is een reden waarom magneetverf steeds populairder wordt. Het is bijvoorbeeld erg lastig om een dergelijk bord te krijgen in een groot formaat. Ook een leuke kleur is eigenlijk bijna niet te doen, vaak zijn ze alleen in het wit verkrijgbaar. In verschillende situaties zal dat natuurlijk prima zijn, maar het is ook heel goed voorstelbaar dat jij juist naar iets anders op zoek bent. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat bij jouw interieur een andere kleur veel beter past. Wil jij een magneetbord in een bepaalde vorm hebben? Ook dat is lastig! In de meeste winkels kun je alleen rechthoekige of vierkante modellen krijgen en heel af en toe zul je misschien nog eens een rond exemplaar kunnen vinden. Kies je echter voor zelf een exemplaar maken met behulp van magneetverf, dan kun je kiezen voor iedere vorm die je maar wilt!

Mogelijkheden van magneetverf

Als je met magneetverf aan de slag gaat, dan heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een plaat hout en deze in een vorm zagen die jij mooi vindt. Je hebt dan alle vrijheid in hoe groot het object wordt en wat voor vorm deze krijgt. Door deze vervolgens te behandelen met magneetverf, heb je een magneetbord dat helemaal aan je eigen wensen voldoet. Een andere mogelijkheid die je met deze verf hebt, is het beschilderen van een complete muur. Dan kun je op het hele oppervlak dingen ophangen met behulp van magneten! Het leuke hiervan is ook dat je de kleur helemaal naar wens kunt maken. Niet dat deze speciale verf in verschillende kleuren verkrijgbaar is, dat is namelijk niet mogelijk. Het bestaat namelijk voor een groot deel uit ijzerdeeltjes en die geven nu eenmaal een grijze kleur. Maar wat wel kan, is gekleurde muurverf aanbrengen over de magneetverf. Je brengt dan eerst drie lagen van de magnetische variant aan en vervolgens schilder je hier overheen met een muurverf in de door jou gewenste kleur. Zo kun je toch geen gekleurde magnetische muur creëren!

Alle benodigdheden

Als je met magneetverf aan de slag gaat, dan heb je verschillende zaken nodig. Natuurlijk het verfproduct zelf, maar je moet ook denken aan:

  • voorbehandeling verf
  • speciale afwerklagen
  • rollers en kwasten

En daarnaast heb je ook speciale magneten nodig. Want hoewel het best magnetische kracht heeft, is magneetverf toch iets minder sterk magnetisch dan een gewoon magneetbord. Je magneten moeten dan ook iets krachtiger zijn om ervoor te zorgen dat alles wat je op wilt hangen ook daadwerkelijk goed blijft hangen. Wil je met deze klus aan de slag gaan, dan moet je absoluut eens naar Magneet-verf.nl gaan! Bij hen vind je namelijk alles wat je nodig hebt om hiermee aan het klussen te gaan. Je vindt de benodigde voorbewerkingsproducten, verven, rollers, kwasten en afwerkproducten. En daarnaast bieden zij ook sterke magneten aan! Kortom, alles wat je nodig hebt kun je bij hen vinden! Bovendien is de magneetverf die zij verkopen echt sterk, waardoor je zeker kunt zijn van een goede werking ervan. Dat maakt magneet-verf.nl tot het juiste adres voor het kopen van deze artikelen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn