Wij hebben onlangs ons huis laten schilderen door Barink Schilderwerken, een schildersbedrijf dat als schilder in Borne actief is. We hebben dit schildersbedrijf gevonden via www.barinkschilderwerken.nl. Deze schilder hebben we gevraagd om een offerte uit te brengen voor:

  • Het buitenwerk van ons huis
  • Het schilderen van onze schuur
  • Het sausen van onze plafonds
  • Het schilderen van de kozijnen binnen

Al dit schilderwerk samen wilden we het liefst in één keer door deze schilder in Borne aan ons huis laten uitvoeren en daarom hebben we gevraagd alles in één offerte op te nemen. De offerte kregen we vervolgens vrij snel toegestuurd en nadat we akkoord zijn gegaan met de kosten van alle schilderwerken hebben we afgesproken wanneer de schilder in Borne aan de slag kon gaan. Dit kon gelukkig al vrij snel.

Vakwerk door deze schilder in Borne

Al snel is de schilder in Borne aan de slag gegaan om ons huis te schilderen. Vanwege het mooie weer is de schilder eerst aan de slag gegaan met het buitenwerk, waarbij de prioriteit op ons huis is gesteld. We hebben weinig hoeven doen hiervoor. De schilder heeft zijn eigen steigerwerk verzorgd en het huis en omliggende tuin zijn daarbij altijd met respect behandeld. Vervolgens zijn alle werkzaamheden gestart. Het houtwerk is eerst zorgvuldig geschuurd. Van te voren hebben we samen met de schilder in Borne bij ons huis bepaald wat de kleurstelling van het huis zou moeten worden. We wonen in een oude boeren woning. Het is geen boerderij, maar het is wel een huis dat gezichtsbepalend is in het landschap van Borne en daarom vinden we het belangrijk dat de kleuren die op het huis gebruikt worden daarmee in overeenstemming zijn. We kregen te horen dat onze schilder in Borne regelmatig aan het werk is geweest en dat hij heel goed begrijpt wat wij daarmee bedoelen. We hebben toen bepaald welke verf er gebruikt zou worden voor het huis en welke kleuren daarvoor geselecteerd moesten worden. Zo kon de schilder in Borne direct aan de slag en dat ging allemaal vrij vlot. We hebben echt geluk gehad met het weer, want het heeft in de hele periode dat ons huis van buiten geschilderd werd niet geregend. Nu was dit volgens de schilder in Borne met ons huis niet zo’n probleem geweest, omdat hij op regenachtige dagen prima een plafond in het huis zou kunnen sausen en als er meerdere regenachtige dagen zouden volgen kon hij ook de kozijnen aan de binnenkant van ons huis onder handen nemen. Als wij net zo flexibel waren zoals hij, dan moest het allemaal heel eenvoudig kunnen zijn. Aangezien er bij ons altijd wel iemand thuis is, had het geen enkel probleem hoeven zijn, maar het weer was ons dus gunstig gezind. De buitenkant van het huis is in één keer helemaal behandeld. Schuren, het aanbrengen van grondverf, het schilderen zelf, het leek allemaal als vanzelf te gaan. Omdat het weer zo goed bleef hebben we met de schilder in Borne afgesproken om gelijk ook de schuur te schilderen, voor hij aan het binnenwerk zou beginnen.

Strak schilderwerk in ons huis

Nadat de schuur onder handen was genomen heeft de schilder zijn werkzaamheden naar binnen verplaatst. Daar heeft hij eerst alle plafonds gedaan, waarbij hij op de bovenverdieping is begonnen en zo naar beneden heeft gewerkt. Ditzelfde deed hij ook met de kozijnen en deurposten in het huis. We hebben uiteindelijk zelfs de binnenkant van de voordeur laten schilderen en daarmee was het werk voltooit. Wij zijn erg blij met het vakwerk dat onze schilder in Borne aan ons huis heeft afgeleverd.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn