Je hebt wellicht het woord ‘agriturismo’ wel eens voorbij zien of horen komen terwijl je op zoek was naar een vakantie. Dit woord betekent in principe: een boerenbedrijf waar de agrarische activiteiten van het bedrijf worden gecombineerd met toerisme. De bedrijven bieden logies aan toeristen die graag zo’n ervaring willen hebben. Soms zijn er naast slaapplekken ook restaurants toegevoegd aan het bedrijf. Je hebt verschillende soorten boeren die dit soort toeristische activiteiten aanbieden. Zo heb je onder andere agriturismi in de wijnbouw, olijfproductie en veehouderij. Op sommige plekken is het boerenleven de belangrijkste activiteit en andere plekken zetten het toerisme op de eerste plaats. Er zijn ontzettend veel van dit soort bedrijven te vinden in Italië. Italië is ten eerste sowieso al een prachtig land om vakantie in te vieren, maar een agriturismo kan een unieke en authentieke ervaring bieden. My Italy is een bedrijf dat gespecialiseerd is in agriturismi en dus verstand heeft van dit soort bedrijven. Het is dus verstandig om voordat je gaat boeken eens een kijkje neemt op de website.

Hoe jij de beste agriturismo vindt

Tussen al die verschillende agriturismo bedrijven is het misschien lastig om er eentje uit te kiezen. Zeker als het je eerste keer in een agriturismo is. My Italy heeft daarom een lijst opgesteld met goede agriturismi waar je ongetwijfeld een ontzettend fijne tijd gaat hebben. De eigenaar van de website werd veel gevraagd naar overnachtingen in Italië toen zij in Milaan werkte. Zo heeft zij steeds meer agriturismi leren kennen. Haar website is nu gewijd aan het tentoonstellen van de allerbeste agriturismi die er zijn. Het kantoor van My Italy is zelfs in zo’n bedrijf gevestigd. Je weet dus dat je hier aan het juiste adres bent in je zoektocht naar jouw perfecte agriturismo. Daarnaast heeft My Italy verschillende agriturismi waar je terecht kunt voor een geweldige vakantie op het platteland. Het is ten eerste goed om te weten dat er heel veel soorten agriturismi te vinden zijn. Elke soort heeft zijn eigen beleving. Je hebt grootschalige bedrijven en daarnaast ook kleine en gezellige bedrijven. In sommige bedrijven voert de beleving van de toerist de boventoon en bij andere bedrijven gaat het vooral om het boerenbedrijf en doen ze het toeristische gedeelte er alleen bij. Je kunt voor jezelf nagaan wat jij het liefst ziet op vakantie.

Alle soorten 

Zoals al gezegd is er niet een standaard ‘agriturismo’. Agriturismi komen in allerlei soorten en maten. Het is dus per bedrijf zeer persoonlijk of je het iets vindt of niet. De meeste agriturismi die je in Italië kunt vinden produceren wijn of olijfolie. Dit zijn dan ook twee producten die typisch Italiaans zijn. Verblijven bij zo’n bedrijf levert dan ook een geweldige ervaring op. Er zijn echter nog meer soorten agriturismi, zo heb je onder andere:

  • Moderne agriturismi met zwembaden en dergelijke
  • Simpele agriturismi waar het werk de boventoon voert
  • Veehouderij
  • Wijn- of olijfolieproductie

Heb je je perfecte vakantiebestemming gevonden? Dan dien je nog met enkele zaken rekening te houden. Ten eerste zijn agriturismi natuurlijk op het platteland. Je hebt dus een auto nodig om je bestemming te bereiken. Hier dien je dus rekening mee te houden voor je gaat boeken. Je wilt niet voor verrassingen komen te staan en op deze manier kun je je vakantie optimaal beleven. Op https://www.myitaly.nl/ kun je inspiratie opdoen over agriturismi. Bij My Italy ben je verzekerd van kwaliteit en staat niets je een onvergetelijke vakantie in de weg. Boek vandaag nog via de website of neem contact op met Margot die je kan helpen met het zoeken van je ideale vakantieadres.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn