Bij grote en kleine bedrijven in het MKB, speelt de directie een grote rol. De directie bestaat soms uit een enkele directeur, maar kan ook uit een groep van drie of vier personen bestaan. Het is de taak van deze groep of eenling om richting te geven aan het bedrijf en te zorgen dat een bedrijf groeit. Zij stippelen de strategie uit om concurrentie voor te blijven, nieuwe producten en diensten op de markt te brengen en in het algemeen zo goed mogelijk te presteren. Het is dus essentieel dat een directie goed functioneert, voor het algehele functioneren van het bedrijf. Als een directie niet optimaal presteert kan er van alles aan de hand zijn. Er is bijvoorbeeld sprake van een gesprek aan competenties bij directieleden of er spelen onderlinge spanningen. In dat geval kan directie coaching uitkomst bieden. Hiervoor schakelt u een professional in op het gebied van management of directie coaching. Hij of zij kan het probleem analyseren en een passende oplossing bieden, in samenspraak met de betrokkenen. Het is hierbij wel van belang dat men openstaat voor verandering. Zonder deze bereidheid zal coaching weinig effect hebben. Een succesvol traject wordt meestal opgestart door directieleden die zelf aangeven dat zij leerpunten hebben. Een traject van buitenaf opleggen heeft doorgaans geen zin. Het is belangrijk dat degenen die gecoacht worden intrinsiek gemotiveerd zijn om hun gedrag te veranderen.

 

Expert voor directie coaching inzetten

Iemand die als coach uitstekend mee kan denken en al bij vele organisaties verandering teweeg heeft gebracht, is Annet Verbeek. Zoekt u een expert op het gebied van directie coaching? Neem dan contact op met Annet Verbeek via https://annetverbeek.com/. Deze coach heeft ervaring in verschillende sectoren en kan een impuls geven aan uw organisatie als dat nodig is. Soms is het noodzakelijk aandacht te besteden aan persoonlijk leiderschap en persoonlijke effectiviteit. Een andere directie heeft juist behoefte aan meer samenwerking en het opwekken van synergie. Bij elke casus in directie coaching stelt Annet Verbeek vast wat er nodig is en stelt een plan van aanpak op. Binnen enkele weken of maanden kan directie coaching al effect hebben. Dit merkt u aan een verbeterde en effectievere samenwerking en betere bedrijfsresultaten. Coach Annet Verbeek zet een aantal middelen in om dit te bereiken. Denk dan aan:

 

  • Persoonlijke gesprekken
  • Reflectie-opdrachten
  • Uitdagingen en oefeningen voor het gehele team

 

Indien wenselijk is het ook mogelijk een directie coaching traject te richten op een thema, zoals ‘vrouwen naar de top’ voor vrouwen die een hogere functie willen gaan bekleden. Persoonlijk leiderschap kan ook een focuspunt zijn, voor leiders die meer uit hun persoonlijke leiderschapsstijl willen halen en hun werknemers willen inspireren. Goed leidinggeven is immers een vak dat niet iedereen uit zichzelf beheerst. Om goed leiding te kunnen geven moet een leidinggevende weten welke normen en waarden hij of zij belangrijk vindt, hoe hij of zij deze uit wil dragen en hoe verschillende mensen te motiveren zijn. Thema’s als aansturing en motivatie krijgen dan ook voldoende aandacht in trajecten die begeleid worden door Annet Verbeek.

 

Een goedlopend bedrijf

Een goed functionerende directie kan effectief leidinggeven aan een bedrijf. Vooral binnen een directie die meerdere personen telt, is goede communicatie en een eenduidige strategie van groot belang. Heeft u het idee dat uw bedrijf nog niet optimaal presteert en dat uw management zou profiteren van coaching? Kies dan voor management of directie coaching die speciaal op uw organisatie is afgestemd. Voor meer informatie over directie coaching door Annet Verbeek kunt u contact opnemen via https://annetverbeek.com/.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn