Veiligheid is belangrijk, op de werkvloer maar ook voor thuis. Dit betekent dat je ervoor zorgt dat je met verschillende noodsituaties kunt omgaan. Veiligheid is in mijn ogen dan ook precies weten hoe je een situatie zo snel mogelijk kan oplossen. Zodat het niet uit de hand loopt. In ons huis vinden we het dan ook belangrijk om voldoende materialen te hebben die ons helpen bij een vervelende situatie. Er is een rookmelder in huis. We hebben ervoor gekozen om een rookmelder te plaatsen in elke kamer in huis. Naast een rookmelder is het natuurlijk wel nodig dat je de brand ook kunt blussen. Daarom hebben we aan de muur ook nog eens een brandblusser bevestigd. Als er dan iets vlam vat kunnen we een kleine brand ook meteen blussen. Dit kan dan alleen als het veilig en verantwoord is. Ik vind het een prettig idee dat ik weet dat er in elke kamer in huis een rookmelder is bevestigd. Hierdoor kom je er supersnel achter of er ergens rookontwikkeling ontstaat.

Een rookmelder in elke kamer

Het nieuws beangstigt me regelmatig. De ergste verhalen komen voorbij en het maakt me bang. Het idee dat er ooit iets vlam vat in huis vind ik al eng genoeg. Maar het idee dat we hier te laat achter komen zodat onze kinderen niet meer kunnen redden maakt me diep triest. Als ik hier een verhaal over lees dan breekt dit mijn hart. Dat gun je niemand en daarom vind ik veiligheid ook heel belangrijk. Een rookmelder is dan ook een kleine investering die dit soort rampscenario’s voorkomt. Ik denk dat elke ouder verplicht is om overal in huis een melder aan te schaffen. Het is nodig dat je snel op de hoogte bent van een ontwikkeling van rook of brand. Als je het belangrijk vindt om overal op te zijn voorbereidt maak dan gebruik van de beste hulpmiddelen. Met alle materialen die we nu kunnen we veel problemen voorkomen. Maak hier dan ook gebruik van zodat je zeker weet dat je snel je huis verlaat als er rook of brand ontstaat.

Veiligheid in huis

Sta er altijd bij stil dat het nodig is om in een veilige omgeving te wonen. Als je niet alleen woont maar verantwoordelijk bent voor je gezin dan is het nodig dat je zorgt voor een veilige situatie. Een omgeving waar iedereen veilig en verantwoord kan samenleven. Brand is een groot gevaar, we staan hier niet vaak bij stil in ons dagelijkse leven. Maar een brand verwoest je leven in enkele seconden. Zorg voor een veilige omgeving door een rookmelder op te hangen:

  • Door een melder weet je snel dat er rook of brand ontstaat
  • Breng jezelf en anderen snel in een veilige omgeving
  • Veiligheid is belangrijk daarom is deze melder nodig in huis
  • Maak gebruik van alle hulpmiddelen die er mogelijk zijn
  • Zorg voor een veilige omgeving om in te wonen

Veiligheid is belangrijk. Voor onze nieuwe woning vond ik het dan ook belangrijk dat dit zo veilig mogelijk was ingericht. Dat betekent dat er voldoende materialen in huis aanwezig zijn om wonden te verzorgen. Maar dat betekent ook dat we gebruik maken van een brandblusser en een rookmelder. Voorkomen is beter dan genezen. Als je ervoor zorgt dat alles in huis is dan weet je zeker dat je goed bezig bent. De rookmelder van Rookmeldershop was snel en eenvoudig besteld zodat ik hem de volgende dag al kon bevestigen aan het plafond. Wil je meer weten, kijk dan op: rookmeldershop.nl.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn