Een online werkplek? Ik wist niet waar een vriend het over had, toen hij aan gaf een online werkplek te hebben. Maar ik wilde graag meer weten over een online werkplek. Ik weet nog goed hoe ik aan mijn bureau werkte op kantoor. Mijn 3 andere collega’s werkten al tientallen jaren voor deze firma, terwijl ik er als jong broekie net was gestart. In het kantoor hing een typische muffe geur. Het leek alsof de computers net hun intrede hadden gemaakt. De oudere werknemers wisten in ieder geval niet zo goed overweg te kunnen met computers. Een collega van mij maakte zelfs kopieën van de mappen, waarin hij al het belangrijke papierwerk op sloeg. Onze bureaus waren vrij klein. In ieder geval hadden we niet genoeg ruimte om onze spullen er op kwijt te kunnen. De computer nam een groot deel van de ruimte in beslag. De schoonmaakster die iedere week kwam, was welkom en ook weer niet. Ze maakte prima schoon, maar haar wijze van schoon maken zorgde er voor dat we onze werkplek iedere maandagochtend opnieuw moesten installeren. Het telefoonsnoer troffen we op die maandagochtenden geregeld uit de telefoon, op de grond. Het had een hoop frustraties gescheeld, als we toen al een online werkplek hadden gehad. Ons kantoor was gelegen in een grote stad. Ik woonde er vrij dichtbij, en was vrijwel nooit te laat. Mijn collega’s daarentegen moesten een behoorlijk eind reizen. De meesten waren zo’n 2 uur onderweg, met het openbaar vervoer, om op tijd op kantoor te kunnen verschijnen. Geregeld kwam het voor dat mijn collega’s hun aansluiting misten, en te laat kwamen. Afspraken moesten hierdoor worden verzet of worden geannuleerd. Een vervelend gevolg. Met een online werkplek had er vanuit de trein gewerkt kunnen worden. Vertraging of niet, dat had niet uitgemaakt. Nadat mijn vriend mij vertelde over een online werkplek, is het weken niet uit mijn gedachte geweest. Ik besloot me te gaan verdiepen in een online werkplek. Misschien zou het wel iets zijn voor ons bedrijf. Inmiddels zijn we een dik jaar verder, en werkt ons bedrijf nu ook op deze manier. Een online werkplek bleek een uitkomst te zijn! De volgende voordelen biedt het creëren van een online werkplek:

 • Meer tevreden werknemers
 • Verhoging van de productiviteit
 • Beter voor het milieu
 • Flexibiliteit
 • Minder kantoorkosten
 • Geen server meer nodig
 • De capaciteit van de online server kan simpel worden uitgebreid
 • Technische kennis is absoluut niet meer nodig
 • Centrale opslag van alle data en back-ups

Dit is slecht een kleine greep uit de voordelen van het creëren van een online werkplek.

Extra voordelen van een online werkplek

We hebben niet meer te maken met collega’s die te laat komen. We zijn niet meer afhankelijk van het openbaar vervoer of verkeersproblemen. Allemaal werken we nu met een online werkplek. We hoeven niet meer iedere dag op kantoor te verschijnen, want met de online werkplek werken we veilig en snel vanuit huis. Geregeld heb ik ook nog afspraken buitenshuis met klanten. Deze klanten ontmoet ik vaak bij hun op locatie. Mijn laptop gaat altijd met mij mee. Zo kan ik direct in de gegevens van ons bedrijf, zonder veel papierwerk mee te hoeven sjouwen. Ook hoef ik geen stapel papieren meer door te zoeken, op zoek naar dat ene document. Via mijn online werkplek heb ik direct toegang tot alle bestanden die ik nodig heb. Ik kan zelfs via mijn smartphone of tablet werken.

Het online werken doen wij via Spiritcloud.nl. Het was even een zoektochtje naar de beste aanbieder voor het creëren van een online werkplek. Omdat wij er geheel als leken instapten, wisten we er dus ook nog erg weinig over. Veiligheid vinden wij erg belangrijk. We willen graag dat onze gegevens veilig staan. Een online werkplek klonk namelijk gelijk wel erg aantrekkelijk, maar er leek ons ook een risico aan te kleven met betrekking tot de veiligheid van onze bestanden. Dit bedrijf biedt ons de volgende extra voordelen:

 • MKB werkplek
 • 10 of 24 GB e-mailbox
 • Microsoft Office
 • 10 GB dataopslag per gebruiker
 • Meenemen van eigen bedrijfssoftware
 • Gratis helpdesk, te bereiken van 08:00 uur – 17:00 uur

Optioneel:

 • Uitbreiding dataopslag per 10 GB
 • Database server (Microsoft SQL Server, volledige versie!)
 • Microsoft SharePoint toevoeging
 • Upgrade naar Office Professional Plus
 • Shared Mailboxen (bijv. info@….nl)

Vraag het gratis demo-account nu aan

Op de homepage van SpiritCloud.nl staat een filmpje, die we eerst hebben bekeken om in grote lijnen duidelijk te krijgen wat SpiritCloud zo uniek maakt. Met name het mee kunnen nemen van onze eigen bedrijfssoftware, vonden we direct een erg grote pre. Om uit te vinden of het werken middels deze werkwijze iets voor ons zou kunnen zijn, hebben we en gratis demo-account aangevraagd. Dit demo-account was 30 dagen geldig. Dit was de ideale manier om uit te vinden of we hier allemaal goed mee zouden kunnen werken. En zoals eerder gezegd, de veiligheid er van wilden we graag uittesten. Het demo-account was ingesteld op een fictief bedrijf. Een niet bestaand bedrijf dus. We konden dus geen grote fouten maken, maar vooral de gebruiksvriendelijkheid ervan gaan ervaren. Na deze 30 dagen was het voor ons wel duidelijk dat we in zee wilden gaan met SpiritCloud.nl.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn