Veel mensen staan er niet bij stil, maar na een scheiding is het afstaan van pensioen heel gebruikelijk. Dit is één van die zaken die financieel geregeld moet worden en het is belangrijk om dit goed te doen. Door het afstaan van pensioen wordt er namelijk ook voor de toekomst iets vast gelegd en u wilt wel dat dit goed gebeurt. Het is namelijk aan allerlei regels gebonden hoe u het afstaan van pensioen regelt en hoe zich dit ook in de toekomst voor u en uw ex-partner verhoudt. Hoe dit in zijn werk gaat en wie u hiervoor in de arm kunt nemen kunt u lezen op pensioen-zaken.nl. Deze website is er volledig op gericht om u van informatie te voorzien bij de hulp die u nodig heeft in uw pensioenzaken. De drijvende kracht achter Pensioen-zaken.nl is mr. J.A. de Kroon-Comley. Zij is advocaat en gecertificeerd mediator en in Utrecht gevestigd als specialist in pensioen zaken. Wanneer u dus gaat scheiden, verkent u dan uw mogelijkheden, uw rechten en uw plichten via deze website en de diensten van deze specialist.

Is het afstaan van pensioen verplicht?

Wanneer u deze vraag stelt, dan kan daar niet direct een antwoord op gegeven worden. Uw situatie is altijd uniek. Hoe de regels en plichten in elkaar zitten voor het afstaan van pensioen in uw situatie is onder andere afhankelijk van:

  • De datum dat u gescheiden bent
  • Eventuele huwelijkse voorwaarden
  • De huidige wet- en regelgeving

U doet er verstandig aan om voor het afstaan van pensioen contact op te nemen bij Pensioen-zaken.nl. Het is namelijk niet alleen belangrijk om te weten of het afstaan van pensioen ook in uw situatie geldt, maar vooral ook hoeveel u moet afstaan. Met de vakkundige hulp van Pensioen-zaken.nl haalt u veel kennis, expertise en ervaring in huis. U bent immers niet de enige die met het afstaan van pensioen in aanraking komt, maar zeer veel mensen hebben hiermee te maken. Elke situatie die te maken heeft met het afstaan van pensioen komt in aanmerking voor de dienstverlening van Pensioen-zaken. U kunt hiervoor vrijblijvend een gesprek aanvragen om advies in te winnen voor uw situatie en u kunt hierin mede bepalen wat voor u de kosten zouden zijn voor het inschakelen van de hulp van Pensioen-zaken.nl. In sommige gevallen is het mogelijk om gefinancierde rechtsbijstand te krijgen of valt het inschakelen van deze hulp onder uw rechtsbijstandsverzekering. Wees u er in ieder geval van bewust dat uw financiële situatie na uw scheiding verandert en dat u te maken krijgt met zaken als het pensioen, het partnerpensioen of het nabestaandenpensioen. Met goede hulp komt u nooit voor verrassingen te staan en regelt u uw zaken voor nu en voor de toekomst in één keer goed. De dienstverlening is erop gericht om u te helpen en het afstaan van pensioen goed te regelen, zodat u zonder zorgen over uw pensioen uit uw scheiding komt.

Het inschakelen van gespecialiseerde hulp

Pensioen-zaken.nl staat voor u klaar om u te helpen met uw pensioenregelingen na uw scheiding. Het is belangrijk dat u dit doet binnen twee jaar nadat u officieel gescheiden bent, maar vraag gerust gedurende de procedure van uw scheiding alvast informatie aan. Op de website www.pensioen-zaken.nl vindt u al veel informatie over het afstaan van pensioen na uw scheiding, samen met de contactgegevens om een adviesgesprek aan te vragen en uw situatie te bespreken. De website bevat tevens verschillende manieren waarop u met de kosten om kunt gaan om deze vakkundige hulpverlening zelf in te kunnen schakelen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn