Na mijn afstuderen vond ik een fulltime kantoorbaan. Al snel kreeg ik nekklachten door zittend werk. Via de huisarts werd ik doorgestuurd naar Mensendieck therapie. Daar leerde ik hoe ik netjes achter mijn bureau kon zitten zonder mijn nek teveel te belasten en ik kreeg oefeningen om mijn nek te versoepelen. Ik voelde dat een betere werkhouding wel verlichting gaf, maar ik had nog steeds last van een stijve en pijnlijke nek. Via een vriend kwam ik bij een chiropractor terecht. Bij de chiropractor werd ik na een paar behandelingen al van mijn nekpijn afgeholpen. Maar na een paar weken kwamen mijn klachten toch weer terug. Mijn chiropractor gaf aan dat ik hier last van zou blijven houden zolang ik vijf dagen per week dagenlang in dezelfde houding achter mijn laptop bleef zitten. Hij zei dat ik twee dingen kon doen: regelmatig terugkomen voor een behandeling om mijn pijn steeds kort te verhelpen of uitzoeken hoe ik mijn werkhouding meer af kon wisselen zodat ik op lange termijn van mijn pijnklachten afgeholpen werd. Hij vroeg of ik ooit van een zit sta bureau had gehoord. Maar dat was niet het geval. Mijn chiropractor vertelde dat bedrijven steeds vaker een normaal bureau door een zit sta bureau vervangen. Hij had al meerdere patiënten gezien die veel profijt hadden van een zit sta bureau. Samen gingen we via internet op zoek naar de mogelijkheden. We kwamen uit op de website van KantoormeubelenPRO. Mijn chiropractor adviseerde mij een elektrische zit sta bureau omdat ik er dan ook echt gebruik van zou maken. Daar had hij gelijk in. Ik was erg blij met het advies en besloot om het bespreekbaar te maken op mijn werk.

Zit sta bureau op kantoor

Na mijn bezoek aan de chiropractor moest ik mijn manager zo ver krijgen om voor mij een zit sta bureau aan te schaffen. Het voelde eerst wat onwennig omdat ik dan een hele andere werkplek zou hebben dan mijn collega’s. Maar ik wist dat er iets moest gebeuren om mijn nekklachten aan te pakken. Ik was ook bang dat het een te dure investering zou zijn voor het bedrijf en ik vond het altijd al moeilijk om iemand om een gunst te vragen. Maar nadat ik het idee op mijn werk had voorgelegd om een zit sta bureau aan te schaffen, reageerde zowel mijn collega’s als mijn manager laaiend enthousiast. Er waren zelfs meerdere collega’s die behoefte hadden aan een afwisselende zithouding. Binnen een week had mijn manager met onze baas geregeld dat we drie zit sta bureaus mochten aanschaffen. Zo konden we voor iedereen die meer afwisseling qua werkhouding zocht drie flexplekken in onze kantoorruimte creëren. We moesten nog wel beslissen welk type zit sta bureau onze voorkeur had. KantoormeubelenPRO biedt een gevarieerd aanbod qua:

  • Verstelbaarheid: elektrisch of handmatig;
  • Kleuren;
  • Breedte;
  • Hoogte;
  • Prijs.

Op aanraden van de chiropractor besloten we om drie elektrisch verstelbare zit sta bureaus in een witte kleur te bestellen.

Nekklachten verholpen

Sinds ik aan een zit sta bureau werk, zijn mijn nekklachten verdwenen. Soms als ik een dag vergeet mijn werkhouding af te wisselen, voel ik een stijve nek opkomen. Dan weet ik dat ik de dagen erna weer consequent moet zijn en moet afwisselen met zitten en staan. Het bureau is heel eenvoudig te verstellen en we gebruiken de werkplekken tegenwoordig ook om met ons team te vergaderen. Mijn collega’s voelen zich lichamelijk ook een stuk fitter nu ze wat vaker afwisselen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn