Afgelopen jaar maakte ik een van de beste beslissingen in mijn leven. Ik kocht een automatische stofzuiger van Blaupunkt Robotics. Mijn minst favoriete klus in huis hoefde ik opeens nooit meer te doen en stofzuigen behoorde officieel tot het verleden. Ik kan me nu geen leven meer voorstellen zonder mijn automatische stofzuiger. Alle zaterdagenochtenden waar ik niet van kon genieten omdat ik mijn huis moest stofzuigen. De avond ervoor dat ik niet met volle teugen naar het weekend uit kon kijken, maar er juist een beetje tegenaan hikte. Dat is nu allemaal voorbij. Met de Blaupunkt kan ik heerlijk een boek of tijdschrift lezen en ontspannen op mijn vrije dag, terwijl het poetswerk voor mij gedaan wordt. Wat houd ik toch van het nieuwe tijdperk waarin dit allemaal mogelijk is. Het werkt ook nog eens super eenvoudig. Ik plaats de automatische stofzuiger op zijn schoon te maken plek, ik zet de stofzuiger aan en de rest gaat vanzelf. Ik kan even weglopen, een kopje koffie drinken of andere klusjes doen, terwijl ik ervan verzekerd ben dat mijn stofzuiger voor mij aan het werk is. Wie wil dat nou niet?

Hoe werkt een automatische stofzuiger?

Vanaf de eerste schoonmaakbeurt leert de automatische stofzuiger zijn route door het huis. Hij past de route constant aan om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken. Dit wordt mogelijk gemaakt door Gyroscope mapping. Met dit systeem weet de stofzuiger altijd waar hij is. Als de robot klaar is met zijn werk, gaat hij zelf terug naar de plek waar hij hoort te staan. Hij staat naast zijn oplaadpunt en staat altijd voor mij klaar om weer aan de slag te gaan. Hij heeft alleen bijna geen stroom nodig want zijn accu gaat maar langzaam leeg. Via een app op mijn telefoon kan ik de robot altijd volgen.  De robot maakt zich niet druk om mijn meubels of de trap, ik dus ook niet. De automatische stofzuiger heeft ingebouwde sensoren en stopt voordat deze iets aanraakt of bijna van de trap afvalt. Hij rijdt netjes om alle tafelpoten heen. Hij werkt goed op zowel mijn tapijt als mijn keukentegels. Ik zie geen kruimels meer liggen. Kortom, ik ben er super tevreden mee. Mijn vriend voelt zich zelfs beter sinds ik mijn automatische stofzuiger gebruik. Hij heeft altijd last van allergieën en niest het hele jaar door, maar dat is minder geworden. Dat komt omdat de Blaupunkt een HEPA filter heeft die helpt tegen allergieën. Sinds ik zo zeker ben van mijn automatische stofzuiger, durf ik mijn stofzuiger aan het werk te zetten terwijl ik zelf op mijn werk ben of boodschappen doe. In de gebruiksaanwijzing staan de instellingen eenvoudig beschreven. Met deze uitleg kan een kind de was doen. Ik hoef nu alleen de timer aan te zetten en ik kan gaan en staan waar ik wil.

Alleen maar voordelen

Zijn er ook nadelen aan een automatische stofzuiger? Misschien alleen dat ik nu meer vrije tijd heb en deze vol moet zien te krijgen met koffie drinken, de hond wandelen en met mijn neefjes spelen. Dus nee, ik kan mij geen nadelen bedenken. De robot doet zijn werk gewoon beter dan ik en de automatische stofzuiger levert mij alleen maar voordelen op, zoals:

  • Meer tijd voor mezelf;
  • Minder zware huishoudelijke taken;
  • Minder rugklachten;
  • Minder stress;
  • Een gezondere partner door de HEPA filter;
  • Een schoner huis.

Oftewel, de kwaliteit van mijn leven is veel beter geworden sinds de aanschaf van de automatische stofzuiger van Blaupunkt.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn