Wat is het doel van kerntrekbeveiliging? Deze tekst beoogt het antwoord op deze toch wel prangende vraag te geven. Zoals wel vaker het geval is, is de boef de goeden altijd slimmer af. Als criminelen iets bedenken, volgt de politie vaak pas later. Bij kerntrekbeveiliging is het in wezen niet anders. Inbrekers hebben namelijk sinds kort iets nieuws bedacht. Ook zij zitten blijkbaar niet de hele dag stil. Wat ze namelijk tegenwoordig bij veel woningen doen, is de zogeheten kerntrekmethode. Met een trekschroef, een kerntrekker en een schroevendraaier op zak gaat de dief van huis. Eenmaal aangekomen bij de woning schroeft hij de trekschroef in de cilinder van uw slot. Met een kerntrekker haalt hij dat er vervolgens uit. Hierna is het voor de inbreker, gesteld dat er geen kerntrekbeveiliging aanwezig is, een fluitje van een cent. Hij kan met enkel een schroevendraaier of eventueel een bouwsleutel het huis met gemak binnendringen. Geconstateerd moet dan ook worden dat het boevengilde na het eerder gevreesde inbreken met slechts een bankpas, wat nieuws bedacht heeft. Wat kunt u hiertegen doen? Het is zaak niet af te wachten tot de dieven uw pand enteren. U gaat toch niet lijdzaam zitten wachten tot al uw waardevolle spullen uit huis genomen zijn? Wees slimmer dan dat en ga over op de aanschaf van kerntrekbeveiliging. Daarmee houdt u ongewenste gasten relatief simpel uit uw huis. Over hoe het precies werkt volgt meer informatie in de tweede alinea van deze prachtige tekst. Wat in ieder geval essentieel is, is dat u uw huis beter beveiligt dan de buren. Zo simpel werkt het immers in inbrekersland. Als een dief ziet dat er bij de buren op een meer eenvoudige wijze iets te halen valt, gaat hij natuurlijk gewoon naar een huisje verderop. Zorg er dus liever vandaag dan morgen voor kerntrekbeveiliging aan te schaffen.

Hoe werkt kerntrekbeveiliging?

In de vorige paragraaf hebben we gezien wat het doel van kerntrekbeveiliging is. Dat is kort gezegd het weren van inbrekers die gebruik maken van de kerntrekmethode, een relatief nieuwe manier van inbreken. Door zelf kerntrekbeveiliging aan te schaffen, bent u de boeven te slim af en kunt u zorgeloos in uw huis zitten – maar vooral ook – er niet in zitten. Hoe werkt het dan? Op de deur van uw woning komt een beslag te zitten. Het beschermt de al aanwezige deurcilinder. Het beslag is te herkennen aan de plaat voor de deurcilinder. De inbreker zal dat ook herkennen. Die denkt dan: ‘hé, hier is goede beveiliging aanwezig, laat ik snel weer weggaan.’ Kiest u ook voor kerntrekbeveiliging, wees dan wel zo slim beslag met het bekende SKG 3*-keurmerk in huis te halen. Anders kan het RVS of metaal namelijk eenvoudig te buigen zijn en heeft u er per saldo geen moer aan. Een goed voorbeeld van een firma die louter kerntrekbeveiliging van kwaliteit verkoopt, is het bedrijf MR-Beveiliging. Er zijn legio redenen om voor deze onderneming te kiezen. Die redenen zijn onder meer:

  • kerntrekbeveiliging van optimale kwaliteit
  • snelle levering
  • goede service
  • veilig online betalen

Heeft u eenmaal bedacht om kerntrekbeveiliging aan te schaffen, bijvoorbeeld omdat – god verhoede het – uw huis al doelwit is geworden van criminelen? Of misschien omdat er in de buurt al met de kerntrekmanier is ingebroken? Dan geeft het natuurlijk een bijzonder onprettig gevoel als u nog eeuwen op uw product moet wachten. Wij bezorgen om die reden dan ook altijd erg snel, zodat u niet ongerust hoeft te zijn over ongewenste indringers in uw woonhuis. Verder is onze service er eentje die van Groningen tot Vlissingen enorm gewaardeerd is. Via onze site kunt u tot slot de door u bestelde kerntrekbeveiliging simpel en veilig betalen, zonder gedoe achteraf.

Kies het juiste deurbeslag

Gaat u voor kerntrekbeveiliging in de deur van uw huis, dan is het zaak goed te kijken naar het juiste deurbeslag. Anders past het namelijk helemaal niet en dat is toch jammer, want dan zou u een spreekwoordelijke kat in de dito zak gekocht hebben. Let er bij de koop van kerntrekbeveiliging op dat het nieuwe beslag past op uw eigen deurslot. Meet daartoe de afstand tussen het midden van het krukgat en het cilindergat. Veelal is de standaardmaat de beste optie, maar het is toch zaak er even goed op te letten. Gelukkig assisteren wij van MR-Beveiliging u indien gewenst bij het kiezen van de juiste kerntrekbeveiliging. Wat evenzeer een aandachtspunt is, zijn de schroefgaten. In de regel komen deze namelijk niet overeen met het bestaande deurbeslag. Gelukkig valt dit gewoon op te lossen door de schroefgaten iets uit te boren of, desnoods, een nieuw gat door de deur te boren. Ziet u dat allemaal niet zitten, dan kunt u het beste naar M&C-deurcilinders op zoek gaan. Hiervoor heeft u slechts een schroevendraaier nodig. Voor een paar tientjes vindt u hier al een compleet pakket van op onze website. En wees dan niet getreurd, want dit type cilinders bevat tevens een goede kerntrekbeveiliging. Een kind kan de was doen. Komt u er alsnog niet uit met het monteren van de boel, kijk dan maar eens op onze homepage. Daar treft u namelijk een filmpje aan waarin in een beperkt aantal zeer eenvoudige stappen uit wordt gelegd hoe u kerntrekbeveiliging in uw deurslot plaatst. Al met al moeten we toch constateren dat het raadzaam zou zijn gelijk nog te bestellen. Laat de dieven in uw buurt vannacht vruchteloos thuiskomen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn