Vroeger was ik lag niet zo’n tutje als ik nu ben. Zo droeg ik alleen maar wijde kleren, het kon me niet eens schelen als ze vies waren of verwassen. Er mooi uitzien vond ik zwaar overgewaardeerd, voornamelijk omdat ik dat associeerde met van die tuthola’s die niet bijster intelligent waren en overdreven veel aandacht besteedden aan hun uiterlijk. Met veel make-up, neppe wenkbrauwen en drie lagen lipgloss. Neehoor, niks voor mij. Ik had liever dat mensen me serieus namen en mij leuk vonden om mn innerlijk in plaats van die dikke lagen make-up en mooie benen in een minirokje. Tot een paar jaar geleden was ik nog steeds zo, maar nu begint het langzaam te veranderen. Ik kreeg (eigenlijk voor de grap) een behandeling van een vriendin cadeau bij een nagelstudio in Pijnacker, en die bon wilde ik niet verspillen omdat ik zo nodig alles wat met beauty te maken had uit de weg ging. Dus ik ging erheen, en heb bij die nagelstudio in Pijnacker mijn nagels laten doen. Voor het eerst in mijn leven had ik nagels waar je u tegen zegt, mooi recht geknipt en glimmend lichtroze gelakt. (Blijkbaar kan het ook in een subtiele kleur in plaats van schreeuwend roze, daar had ik nog nooit bij stilgestaan.) Ik was verbaasd over hoe mooi ik ze vond. En zelfs over hoe vrouwelijk ze me lieten voelen. Dit voelde helemaal niet truttig, maar juist heel volwassen en verzorgd. Nu ik volwassen ben en een goede baan heb (weliswaar door mijn kwaliteiten en niet om hoe ik eruit zie,) besefte ik me ineens dat het helemaal niet erg is om een beetje make-up of nagellak te dragen. En dat een beetje aandacht aan je uiterlijk besteden zoals naar nagelstudio Pijnacker gaan, niet hetzelfde is als drie lagen make-up en neppe wenkbrauwen. Langzaam maar zeker realiseerde ik me dat ik mezelf jarenlang tekort heb gedaan. 

De behandeling van de nagelstudio in Pijnacker

Bij die eerste behandeling bij de nagelstudio in Pijnacker (http://jekreaties.nl) is dus waar dit alles begon. Ik zat in een comfortabele stoel met een kussentje in mijn rug en een tafeltje voor me. De nagelstyliste van nagelstudio Pijnacker zat tegenover me. Allereerst werden mijn nagels netjes bijgeknipt. Ik knip ze meestal wel, maar blijkbaar niet zo netjes als de nagelstyliste ze wilde hebben. Daarna werden ze gevijld en drukte ze met een plastic spateltje voorzichtig mijn nagelriemen een beetje terug. Daarna begon het lakken. Ik vertelde dat ik niet van opzichtige nagels hield en dus gaf ze me de keuze uit drie basic lakjes:

  • Zacht, lichtblauw met een subtiel glittertje.
  • Volledig transparant, maar met een mooie glans.
  • Heel licht, mat, zalmroze. 

Ik koos voor de derde. Daarna heeft ze nog mijn nagelriemen ingewreven met een soort olie, die de huid heel zacht maakt en gezond doet ogen, en mijn handen gemasseerd. Vooral dit laatste was erg prettig gezien ik veel op de computer werk en mijn handen nogal gespannen zijn.

Vanaf nu zorg ik beter voor mijn uiterlijk

De behandeling bij de nagelstudio in Pijnacker heeft me echt doen beseffen dat het helemaal niet erg is om jezelf in de watten te leggen, en bovendien wat meer aandacht aan je uiterlijk te besteden. Ik leerde dat het ook heel subtiel kan en dus niet perse schreeuwerig of popperig hoeft te worden. En met deze subtiel lichtroze nagels ben ik voorzichtig ook met make-up gaan experimenteren, wat ik echt ervaar als een cadeautje. Ik voel me voor het eerst in mijn leven mooi, en had veel eerder naar de nagelstudio in Pijnacker moeten gaan.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn