Het is altijd verstandig om de kantoorinrichting serieus te nemen. Hierbij moet je niet alleen maar denken aan mooie bureaus en trendy stoelen. De manier waarop je over de kantoorinrichting moet nadenken is fundamenteel anders dan de manier waarop je bijvoorbeeld over de inrichting van je woonkamer nadenkt. Waar je bij de kantoorinrichting vooral rekening meer moet houden is het comfort van mensen die aan het werk zijn. Een kantoor is geen relaxruimte met een loungebank en een tv. Je moet rekening houden met het feit dat de werknemers vaak 8 uur lang in de ruimte vertoeven en dan bijvoorbeeld ook 8 uur lang achter een pc of laptop aan het werk zijn. De stoel waar ze op zitten moet dus niet alleen mooi zijn, maar moet vooral gewoon de juiste ondersteuning bieden. Het bureau moet ook de juiste hoogte hebben, zodat de werknemer op een comfortabele wijze de computer op het bureau kan bedienen. Dat betekent verder dat het bureau compatibel moet zijn met de bureaustoel. Als je een bureaustoel met leuningen hebt die niet aansluiten op de hoogte van het bureaublad, dan vraag je om rsi gerelateerde klachten. Maar de meubelen zelf zijn niet het enige waar je goed over na moet denken. De volledige kantoorinrichting moet voldoen aan een bepaalde visie. Je weet dat mensen langere tijd werkzaam zijn op het kantoor. Dus je moet ook een soort sfeer creëren waarin het prettig is voor mensen om bijvoorbeeld even rond te lopen, een glaasje water te drinken en de spieren te strekken. Hier moet je dus ook rekening mee houden als je nadenkt over de kantoorinrichting. Daarnaast is het van belang dat je de ruimte constant voorziet van frisse lucht. In de zomer kun je een raam open zetten, maar in de winter kan dat natuurlijk niet. Maar je wilt voorkomen dat de lucht niet schoon is. Ook omdat computer en laptop veel stof vergaren. Dus een goed filteringsysteem is bij de kantoorinrichting ook van belang. Hierboven hebben we het al even gehad over de kantoormeubelen, maar ook de positionering van deze kantoormeubelen is van groot belang voor de kantoorinrichting. Je hebt te maken met zonlicht en collega die ook aan het werk zijn. Dus bureaus en stoelen moeten allemaal op een zo goed mogelijke manier worden geplaats. Je wilt niet hoeven werken met de zon op je scherm en je wilt ook niet alle gordijnen overdag dicht doen. Juist als de ruimte verlicht wordt door een lentezonnetje, dan wil je daarvan kunnen genieten. Dus ook daar heb je rekening mee te houden als je nadenkt over de kantoorinrichting.

Hulp nodig met de kantoorinrichting? Kom dan eens langs op katoprojecten.nl

Op de site van katoprojecten.nl kun je terecht als je hulp nodig hebt met de inrichting van verschillende ruimtes en locaties. Hierbij kun je denken aan:

  • Kantine inrichting
  • Inrichting vergaderruime
  • Inrichting Horeca

En hier kun je dus ook terecht voor de kantoorinrichting. Niet alleen kun je hier terecht voor hulp en advies bij de inrichting van de specifieke ruimte. Je kunt uiteraard ook meteen de nodige meubelen kopen die je nodig hebt voor de desbetreffende ruimte. Dus als je meer wilt weten of als je meubelen wilt bestellen voor je kantoor, kom dan snel naar katoprojecten.nl.

Ontdek hoe gemakkelijk je je kantoor kunt inrichten

Als je nog nooit een kantoor hebt ingericht, dan heb je geen idee wat er zoal bij komt kijken. Maar als je eenmaal gaat leunen op de expertise van katoprojecten.nl, dan zal je snel ontdekken dat het eigenlijk heel gemakkelijk is.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn