Op het moment dat je je huis wilt verkopen, dan moet je vaak een makelaar inschakelen. Dat betekent dat je in ieder geval eerst een geschikte makelaar moet zien te vinden. De vraag is dan of je gewoon naar de makelaar bij jou op de hoek kunt gaan of dat je beter nog even verder kunt kijken. Als stelregel kun je uitgaan van het feit dat het nooit goed is om zomaar de eerste de beste makelaar in de arm te nemen. Deze zal vrijwel altijd de prijzen omhoog gooien of in ieder geval de minst scherpe tarieven aanbieden. De makelaar hoeft immers niet te concurreren als je gewoon bij het kantoor binnen loopt en om hulp vraagt om je huis te verkopen. Dus het is in feite nooit een goed idee om zonder onderzoek en zonder eerst makelaars te vergelijken direct een makelaar in de arm te nemen. Het is ook niet zo dat het een soort loterij is en dat je toevallig toch net de goedkoopste in de arm neemt. Makelaars worden namelijk goedkoper wanneer ze hun offertes op maat gaan maken. Als ze weten dat ze worden vergeleken met andere makelaars, dan zullen ze uiteraard proberen om hun prijzen zo scherp mogelijk te houden, zodat ze de concurrentie voorblijven. Daardoor kunnen makelaars dus net even wat goedkoper worden. Om deze reden is het dan ook goed om via een site als verkoopmakelaaroffertes.nl eerst makelaars met elkaar te vergelijken alvorens je er 1 in dienst neemt. Daarna kun je kiezen voor de makelaar die de meeste gunstige offerte aanbiedt en vervolgens kun je gaan starten met je huis verkopen. Het is echter verstandig om je niet blind te staren op de prijs alleen. Een goedkope makelaar is niet per se de beste makelaar. Een wat duurdere makelaar zou je woning dus voor een betere prijs kunnen verkopen. De makelaar is dan wel duurder, maar de opbrengst van je woning is ook veel hoger. Als je de kosten en de opbrengst samenvoegt, dan is de goedkopere makelaar uiteindelijk misschien wel duurder. Maar tegelijkertijd is het ook zo dat een kantoor dat duurder is, niet per se ook beter is. Daar komt bij dat het soms ook maar net is wat je belangrijk vindt. Kijk je ook naar de dienstverlening? Wil je zelf ook dingen voor rekening nemen of besteed je alles uit? Heb je liever makelaarskosten in de vorm van een makelaarscourtage of ben je ook tevreden met een vast kostenpakket. Dit zijn allemaal zaken waar je op kunt letten als je je huis gaat verkopen met behulp van een makelaar. 

Surf voor je een huis gaat verkopen eerst naar verkoopmakelaaroffertes.nl

Mocht je je huis willen verkopen, surf dan eerst even naar de site van verkoopmakelaaroffertes.nl. Hier kun je heel snel makelaars bij jou in de buurt vergelijken. Daardoor zullen zij de meest gunstige offerte opsturen waardoor jij snel en gemakkelijk een keuze kunt maken voor een geschikte makelaar. 

Enkele voordelen op een rijtje

Als je via de site makelaars gaat vergelijken om daarna je huis te verkopen, dan profiteer je van verschillende voordelen zoals: 

  • Gratis 
  • Vrijblijvend
  • Snel lokale makelaars vergelijken

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn