Als gebruiksvoorwerp en modeaccessoire is het horloge al een aantal eeuwen oud. In die tijd heeft het vanzelfsprekend vele gedaanteverwisselingen doorgemaakt. De eerste incarnatie van een horloge – hout werd er nog lang niet voor gebruikt – was in de vorm van een halsketting waaraan een klokje hing. Deze versie kwam van een jonge Duits uitvinder, die er de wiskundigen van zijn tijd mee in vervoering bracht. Het produceren van de kleine onderdeeltjes en de specifieke mechaniekjes die nodig waren om een klok op dat formaat te produceren waren nog nooit eerder vertoond. Het was dus een hele prestatie! Sindsdien is het horloge – hout of niet – niet meer uit ons dagelijks leven weg te denken. Het kettinghorloge werd een zakhorloge en het zakhorloge werd langzaamaan een polshorloge. Dat is natuurlijk de vorm waarin we allemaal ook tegenwoordig nog bekend zijn met het horloge als modeaccessoire. Blijkbaar waren vrouwen de eersten die een horloge om de pols gingen dragen. Mogelijk omdat het iets weghad van een armband, wat meer een sieraad voor vrouwen werd geacht, of omdat vrouwenkleding nu eenmaal over minder zakken beschikte, waardoor het zakhorloge net niet voor dames was weggelegd. Het polshorloge – tegenwoordig simpelweg bekend als ‘horloge’, natuurlijk – werd al gauw een onmisbaar kleinood, dat in steeds sneller en preciezer wordende moderne tijden met zijn secondewijzer de pas van het leven aan bleef geven. Het horloge is echter nooit uitsluitend een gebruiksvoorwerp geweest. Omdat het op het lichaam wordt gedragen, is het ook altijd een modeverschijnsel geweest. Als zodanig zijn er vele ontwerpen en materialen gebruikt om vorm te geven aan horloges: brede banden, smalle banden, plastic, leer of metalen banden, lichtgevende wijzers, wijzers met diamantjes erin, wijzerplaten met een kompas erin, digitale horloges, et cetera.

Pols versieren met een horloge? Hout is in!

Tegenwoordig is het dragen van een horloge meer dan ooit een fashion statement. Aangezien bijna iedereen tegenwoordig wel een mobiele telefoon heeft waarop altijd ook de tijd wordt weergegeven, is het gebruik van horloges sterk verminderd. Het drágen van een horloge, echter, dat lijkt aan een revival toe. Vooral onder hipsters en zakenmensen schijnen horloges weer/onverminderd populair te zijn. Een horloge lijkt daadkracht uit te stralen, vooral wanneer je erop kijkt of tikt, om aan te geven dat de tijd begint te dringen. Als modeaccessoire is het horloge (van hout vooral!) stijlvol, elegant, stoer en daadkrachtig tegelijkertijd. Vooral een horloge van hout straalt naast een stoere robuustheid ook een zacht en licht soort elegantie uit. Nog meer voordelen aan een dergelijk horloge? Hout is een uitermate licht en bewerkelijk materiaal. Hoewel de schakels van de houten horlogeband wat grof mogen ogen, voelt het absoluut niet zwaar aan. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een horloge van metaal. Daarnaast is een horloge van hout eenvoudig te customizen door het te laten verven, graveren of inbranden met initialen, een afbeelding of een logo. Dus ben je op zoek naar een nieuw horloge? Hout is dan het nieuwe materiaal voor een origineel, licht, elegant en toch stoer en robuust horloge. Hout biedt tevens veel meer mogelijkheden tot duurzame productie dan bijvoorbeeld metaal. Wanneer je geeft om het milieu, eerlijke betaling van arbeiders en ondernemers, zowel dicht bij huis als verder weg, ook dan past een horloge van hout helemaal in jouw straatje. Nog een voordeel van een houten horloge: hout komt van nature in een hoop verschillende kleuren voor. Bij hout denk je misschien in eerste instantie aan allerlei tinten bruin, maar daarnaast bestaat er ook blank hout (berk), zwart hout (ebben) en er bestaat zelfs hout dat overwegend rood of geel van kleur is! Wat je ook zoekt in een horloge, hout is een veelzijdig, kleurrijk, licht, elegant, robuust, stoer en uitermate bewerkelijk materiaal.

Koop een horloge van hout!

Lijkt een horloge van hout je wel iets voor jezelf of om als cadeau aan een vriend, familielid of college te geven? Kijk dan even op de website van Lumbr. Lumbr.nl is een webwinkel van twee naar eigen zeggen onvervalste Achterhoekse ondernemers die graag mooie dingen maken van hout. In hun aanbod vind je naast horloges ook zonnebrillen, speakers (bijvoorbeeld voor smartphone, tablet of laptop) en zelfs beurzen van hout! Het team achter Lumbr maakt jouw horloge – van hout, natuurlijk – helemaal met de hand. Er gaat dus een hoop liefde, aandacht, passie en vakmanschap zitten in een Lumbr-horloge. Hout vormt misschien de materiële basis voor Lumbr’s producten, maar zonder hun passie, vakmanschap en trots zouden de producten toch niet hetzelfde zijn. De ontwerpen zijn minimalistisch, zonder frutseltjes en tierelantijnen, waardoor hun producten uitermate elegant en toch robuust overkomen. Een horloge van hout van Lumbr staat garant voor kwaliteit, duurzaam hout en een van de mooiste accessoires die je recentelijk hebt gekocht en in de nabije toekomst nog aan zult schaffen. Het horloge, hout en ontwerp zijn perfect op elkaar afgestemd, zodat je een onvergelijkbaar product in handen krijgt. Ideaal voor een cadeau of om jezelf een plezier mee te doen. Kijk op Lumbr.nl voor de verschillende producten, meer informatie over zowel de producten als het bedrijf en de voorwaarden (o.a. gratis verzending) van de webwinkel. Dus op zoek naar een horloge? Hout is het nieuwe hip, het past overal bij en staat iedereen. Een houten horloge kan niet ontbreken in een stijlvolle hedendaagse garderobe. Overtuig jezelf op Lumbr.nl!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn