Solar Frontier panelen zijn een nieuw soort zonnepaneel. De naam van het product zegt het al: er wordt gebouwd aan de grenzen van wat er technisch mogelijk is met het opwekken van stroom uit zonne-energie. Zonnepanelen raken steeds meer in trek bij een almaar groeiend publiek. Dit heeft te maken met het toenemende besef dat er alternatieve energiebronnen moeten worden aangesproken voor betere milieuomstandigheden in de toekomst. Het begint langzaam door te dringen dat er klimaatveranderingen op gang zijn gekomen, die we nauwelijks op traditionele wijze het hoofd kunnen bieden. De enorme toename in aantal en intensiteit van tsunami’s, orkanen en overstromingen is nu op een zodanig niveau dat we nieuwe manieren moeten vinden om met al deze natuurrampen om te gaan en om ze te voorkomen in de toekomst. Wetenschappers menen dat de belangrijkste oorzaak van dit probleem ligt bij de hoge concentratie CO2 in de atmosfeer. Het is dus van groot belang om onze CO2-uitstoot drastisch terug te brengen. Deze verantwoordelijkheid moet voornamelijk worden genomen door grote bedrijven en overheden, maar de burger hoeft niet machteloos af te wachten tot deze partijen eindelijk besluiten iets te gaan doen. Het opwekken van uw eigen energie is een manier waarop u als burger uw steentje kan bijdragen in de strijd tegen klimaatverandering. Misschien vindt u het plaatsen van zonnepanelen een te grote uitgave, maar bedenk dan dat de prijs van dergelijke installaties in de laatste paar jaar enorm is gedaald. Ze zijn steeds betaalbaarder geworden. De technologie ontwikkelt zich met grote sprongen (zo getuigt de totstandkoming van de Solar Frontier panelen), waardoor de prijs van een zonnepaneelinstallatie daalt en ook mensen met een kleinere portemonnee zich aan een dergelijke investering kunnen wagen. Dan nog blijft het een kwestie van goed afwegen hoeveel panelen u zou willen aanschaffen en welk soort dan uw voorkeur heeft. Een simpele installatie kost nu ongeveer een paar honderd euro. Solar Frontier panelen behoren echter tot de nieuwste modellen die vandaag de dag te krijgen zijn en zullen daarom wat prijziger zijn. Ze zien er wat anders uit dan wat we van zonnepanelen gewend zijn. De Solar Frontier panelen zijn namelijk egaal zwart in plaats van metallic blauw met een rasterpatroon eroverheen. Naar deze laatste categorie wordt verwezen als kristallijnen panelen. De Solar Frontier panelen zien er daarmee niet alleen mooier uit, maar de onderliggende technologische structuur (die een dergelijk uiterlijk mogelijk maakt) heeft ook bepaalde voordelen.

Pluspunten van Solar Frontier panelen

Solar Frontier panelen zijn (het mag niet verbazen) van Aziatische makelij. Omdat Solar Frontier Panelen pas vrij recent op de Europese markt zijn gekomen, weet nog niet iedereen precies wat ze doen en waarin ze precies beter zijn dan kristallijnen panelen. Dat ze beter zijn, staat echter buiten kijf. Uit verschillende testrondes en uitgebreid gepubliceerd onderzoek blijkt duidelijk de superioriteit van de Solar Frontier panelen. Dankzij hun donkere, egale deklaag zijn Solar Frontier panelen in staat tot het leveren van een hoger rendement. Dit rendement kan oplopen tot wel 12 procent. Bij een verminderde lichtinval als gevolg van bewolking en schaduw presteren de Solar Frontier panelen beter dan regulieren panelen. Dit kan samenhangen met het feit dat het egaal zwarte oppervlak van de Solar Frontier panelen geen zonlicht weerkaatst, maar alle energie zoveel mogelijk opneemt. Men kan zich voorstellen dat dit een optimaal rendement geeft. Solar Frontier panelen zijn getest op extreme weersomstandigheden en kunnen in vrijwel elk klimaat optimaal blijven presteren. Of u nu in ijzig Alaska woont, in regenachtig Nederland of in snikheet Indonesië: de Solar Frontier panelen zullen hun werk netjes voor u doen. Dit betekent ook dat er bij hogere of wisselende temperaturen een constante opbrengst van energie zal plaatsvinden. Dit in tegenstelling tot de prestaties van de kristallijnen zonnepanelen, waarvan het rendement aanzienlijk daalt bij stijgend kwik. Solar Frontier panelen worden bovendien op een milieuvriendelijke manier geproduceerd, iets wat nog te betwijfelen valt bij hun minder ver ontwikkelde broertjes die nog gebruik maken van de kristallijnstructuur. De Solar Frontier panelen mogen dan duurder zijn, ze gaan ook langer mee, leveren meer rendement en zijn al met al een minder grote belasting voor het milieu.

De groene revolutie op uw manier

Het moge duidelijk zijn: de weg naar de groene revolutie ligt wagenwijd voor u open. Stelt u zich eens voor dat u eenmalig een paar duizend euro investeert in een prachtige zonnepaneelinstallatie. U krijgt voortaan uw stroom regelrecht van de zon die op uw dak schijnt, dus u hoeft ook de energieleverancier niet meer te betalen. Bedenkt u eens welke vaste lasten er dan voor u wegvallen. U moet een investering in zonnepanelen dus niet alleen zien als een cadeautje aan Moeder Natuur, maar ook als een cadeautje aan uzelf. Met de Solar Frontier panelen heeft u de investering er binnen relatief korte tijd uit. Overweegt u om te investeren in een zonnepaneelinstallatie, houdt u dan in ieder geval de volgende zaken goed in de gaten:

  • de panelen moeten voldoende zon kunnen vangen
  • de omvang van de installatie moet op en/of om uw huis passen
  • de installatie moet voldoende rendement leveren om uw huishouden van stroom te kunnen voorzien
  • u betaalt aansluitkosten aan de leverancier

Stel na zorgvuldige oriëntatie voor uzelf ook een budget vast dat u bereid bent uit te geven. www.twentezon.nl zal u graag van tips en advies voorzien en u verder willen informeren over de mogelijkheden in uw specifieke situatie. U kunt bijdragen aan de groene revolutie, helemaal zoals het u het beste schikt.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn