Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun personeel meer vrijheid te geven met betrekking tot de plaats waar zij werken en met een goede online werkplek hoeft locatie ook zeker geen beperking meer te zijn voor het uitvoeren van de werktaken. Waar in het verleden iedereen naar kantoor moest komen, omdat daar nu eenmaal de bestanden, dossiers, formulieren of brieven waren die nodig waren om het werk uit te voeren, is dat nu niet meer het geval. Veel contact verloopt via e-mail, bestanden en formulieren worden online opgeslagen en dossiers worden ook op de computer aangelegd. Als dit nu niet op een fysieke computer gebeurt, maar op een online werkplek in de cloud, dan hebben mensen overal toegang tot de gegevens die zij nodig hebben om hun werk uit te kunnen voeren. Dat betekent dat zij niet langer gebonden zijn aan het kantoor van het bedrijf, maar op iedere plaats aan de slag kunnen gaan, zolang zij maar over een internetverbinding beschikken om bij de nodige gegevens te kunnen komen. De online werkplek zorgt er daarmee dus voor dat mensen veel flexibeler worden en dat brengt verschillende voordelen met zich mee, zowel voor werkgevers als voor werknemers.

Voordelen van de online werkplek

Wat zijn nu de voordelen waar geprofiteerd van kan worden als er een online werkplek gebruikt wordt? Voor de werkgever is dat bijvoorbeeld dat er minder kantoorruimte nodig is. Mensen zullen vaker vanaf een andere plek werken en niet op kantoor komen. Dit betekent minder bureaus, stoelen, computers en dergelijke, wat natuurlijk een financiële besparing op kan leveren. Voor werknemers is het een voordeel dat zij hun tijd meer zelf in kunnen delen, door te werken op het moment dat zij graag willen. Door vanuit huis te werken, kan er bijvoorbeeld ook veel bespaard worden op reistijd en deze tijd kan dan weer ingevuld worden door bijvoorbeeld meer tijd te besteden aan het gezin. Op deze manier zorgt de online werkplek er dus voor dat mensen een betere balans kunnen vinden tussen privé en werk en dit komt hen zeker te goede. Ze ervaren hierdoor minder stress, waardoor ze minder snel ziek worden en werkgevers dus minder te maken krijgen met ziekteverzuim. Voor beide partijen is het dus zeker aan te raden om hier gebruik van te maken, het levert dusdanige voordelen op dat het zeer interessant om een online werkplek in te gaan stellen.

Online werken met ICT Spirit

Wil je met een online werkplek gaan werken, dan is het natuurlijk wel belangrijk dat dit op een goede manier gebeurt. Het gaat immers wel om bedrijfsgegevens, deze moeten wel veilig zijn. Wil je zeker weten dat alles goed beveiligd is, dan kies je voor ICT Spirit. Zij kunnen je als geen ander helpen met het opzetten van een online werkplek die:

  • intuïtief werkt
  • veilig is
  • vanaf computers, laptops, telefoons en tablets te bereiken is

Dit bedrijf neemt je alle zorgen en werk uit handen en zo kun je als werkgever met een gerust hart de beslissing nemen om over te stappen naar werken in de cloud. Al je bestanden zijn dan vanaf die plek te bereiken en doordat zij het beheer van het systeem verzorgen, kun je als werkgever meer rust en vrijheid ervaren in de wetenschap dat alles in goede handen is. Wil jij jouw werknemers ook de vrijheid geven om vanuit huis of een andere plek te werken, zoek je meer flexibiliteit in jouw organisatie? Dan is het werken met een online werkplek dus een ideale manier om dit te bewerkstelligen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn