Niemand vind het over het algemeen leuk om zich met belastingzaken bezig te houden, omdat het er vaak op uit draait dat je geld moet betalen of teveel ontvangen geld terug moet betalen. Daarom heeft bijna niemand zin om contact op te nemen met een medewerker van de Belastingdienst. Je wordt er immers niet blij van als je er over nadenkt of als je een brief in de bus krijgt, maar als je ook nog actief aan de slag moet gaan, dan is het vragen om kopzorgen. Gelukkig hoef je in heel veel gevallen geen contact op te nemen met de belastingtelefoon, want je vindt heel veel informatie terug op de website van belastingtelefoon.nl. Daarnaast kun je heel veel zelf regelen door in te loggen via MijnBelastingdienst of toeslagen.nl. Daar kun je dan je eigen gegevens inzien en je kunt ze ook meteen wijzigen indien dat nodig is. Zo kun je heel gemakkelijk huurtoeslag en zorgtoeslag aanvragen en je kunt ook praktische zaken regelen zoals:

  • Verhuizing doorgeven
  • Wijziging in de gezinssituatie doorgeven
  • Huurprijs wijziging doorgeven
  • Loonwijzigingen doorgeven

Het is in veel gevallen dus niet nodig om te bellen met de Belastingdienst en dat betekent dat je ook geen Belastingdienst telefoonnummer nodig hebt. Zolang dat het geval is, dan kun je alles regelen via belanstingtelfoon.nl en de websites waar je daadwerkelijk kunt inloggen. Ook voor de aangifte kun je via je eigen DigiD inloggegevens inloggen en de zaken invullen. Ook dit is weer iets wat is vereenvoudigd, want als je in loondienst bent, dan zijn de meeste gegevens vooraf al ingevuld. Je ziet dus ook in een oogopslag wat je terug kunt krijgen of wat je eventueel bij moet betalen. Vaak krijg je geld terug als je in loondienst bent, maar als je bijvoorbeeld teveel huurtoeslag hebt ontvangen, dan wordt dit in sommige gevallen meteen van elkaar afgetrokken. In dat geval moet je het overschot terugkrijgen en als het teveel ontvangen bedrag hoger is dan je teruggave, dan zal je bij moeten betalen. Je kunt altijd in beroep gaan als je het er niet mee eens bent of als er iets niet klopt. En juist in dit soort van gevallen is het wel prettig dat je kunt bellen via het Belastingdienst telefoonnummer. Dus als je een probleem hebt of als je iets niet goed gaat en je wilt daarom iemand speken die er verstand van heeft, dan kun je bellen met het Belastingdienst telefoonnummer. Dit Belastingdienst telefoonnummer waarmee je contact kunt opnemen met een medewerker, vind je terug op de website van belastingtelefoon.nl.

Neem snel en eenvoudig contact op via het Belastingdienst telefoonnummer

Vaak is het belangrijk dat je snel te woord wordt gestaan en ook daarom is het vaak beter om gewoon even te bellen via het Belastingdienst telefoonnummer. Je hebt dan immers snel iemand aan de lijn en deze persoon kan jou dan ook helpen met de vragen of problemen waar jij mee zit. Omdat je ook niet overal wilt gaan zoeken naar het juiste Belastingdienst telefoonnummer, kun je het beste gewoon meteen naar belastingtelefoon.nl surfen. Eenmaal daar vind je direct het goede Belastingdienst telefoonnummer en dat betekent dat je binnen een minuut al belt naar de belastingtelefoon.

Hulp nodig met de aangifte? Ook dan neem je contact op met de belastingtelefoon

Mocht je er niet uit komen met de belastingaangifte, dan kun je ook altijd even contact opnemen met een medewerker van de Belastingdienst. Deze kan je dan goed uitleggen wat je precies moet invullen en welke velden je kunt negeren.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn