Kunst op glasWil jij een bijzonder kunstwerk in huis halen? Kies dan eens voor kunst op glas! Veel mensen weten niet dat dit een mogelijkheid is, zij hebben er geen idee van dat glazen panelen bijvoorbeeld een mogelijkheid zijn om een schildering op aan te brengen. Velen denken bij schilderijen toch aan een werk op doek en dat is ook inderdaad hetgeen wat het vaakst voorkomt. Daarbij kunnen natuurlijk verschillende verfmaterialen gebruikt worden, zoals aquarelverf of olieverf. Maar dergelijke kunst op glas is ook een mogelijkheid, dit kan namelijk prima dienen als basis in plaats van een doek. Het bijzondere van het gebruik van dit basismateriaal, is dat het in principe natuurlijk doorzichtig is. Op die manier kan het een heel ander effect geven dan wanneer er op doek geschilderd wordt. De kunstenaar kan er immers voor kiezen om alleen een object te schilderen en de ruimte eromheen vrij te laten. Als je het werk dan aan de muur hangt, dan geeft dit een heel ander effect dan wanneer het volledige werkvlak geverfd is. Met kunst op glas hebben kunstenaars dus andere mogelijkheden dan wanneer zij bijvoorbeeld schilderen op houten panelen of op een canvas.

Kunst op glas in huis toepassen

Hierboven hebben we het vooral gehad over de mogelijkheid van kunst op glas in plaats van een op een schildersdoek. Maar het mooie van dit materiaal is dat je nog heel veel meer mogelijkheden hiermee hebt. Een glazen paneel kan als kunstwerk aan de wand gehangen worden, maar er kan ook op andere manieren met deze panelen gewerkt worden. Zo kan kunst op glas bijvoorbeeld toegepast worden op:

  • deuren
  • scheidingswanden
  • windschermen
  • douchewanden

Je kunt het op die manier dus echt een deel van je woning laten worden. In je badkamer heb je waarschijnlijk hoe dan ook al glazen wanden, bijvoorbeeld als scheidingswand of als afscheiding van het douchegedeelte met de rest van de ruimte. Waarom dit er dan niet extra mooi uit laten zien door hier een paneel met een kunstwerk te laten plaatsen in plaats van gewoon matglas? Ook tussen bepaalde kamers in je woning kun je gebruik maken van glazen deuren of scheidingswanden die van dit materiaal gemaakt zijn, bijvoorbeeld tussen je kamer en voorkamer of eetkamer. Dan kun je er ook voor kiezen om hier kunst op glas op maat voor te laten maken. Dat zal zeker een heel andere dimensie geven aan deze deur of wand! Dat is nog eens een heel originele manier van kunstwerken toepassen in je interieur.

Interglass

Wil jij kunst op glas toepassen in je interieur? Dan moet je weten dat je hiervoor niet op heel veel plekken terecht kunt. Interglass.nl is waarschijnlijk de enige in Nederland die dit soort artikelen aan jou kan leveren. Zoals je op hun website kunt zien, kunnen zij voor heel veel verschillende toepassingen kunst op glas leveren. Zo kan het gewoon een schilderij zijn voor aan de muur, maar ook de hierboven genoemde opties van scheidingswanden, windschermen en deuren bieden zij. Je kunt bij hen bovendien ook uit diverse kunstwerken kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld een deur laten beschilderen met een echte Brood of een Jeroen Buitenman. Of wat dacht je van een scheidingswand met daarop een werk van George Heidweiller of Desirée Glanville. Hoe groot of klein je het ook wilt hebben, het is bij hen altijd een mogelijkheid! Laat je fantasie de vrije loop, bepaal welke afmeting het glaspaneel, de wand of de deur moet hebben en neem contact op met Interglass. Je zult zien dat zij niet alleen veel mogelijkheden bieden voor kunst op glas, maar dat zij ook verrassend betaalbaar zijn!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn