Er zijn genoeg mensen die hun huis liever verkopen zonder de hulp van een makelaar. Dit is volledig legaal en het maakt in feite niks uit voor de regels en wetten die gelden rondom de verkoop. Je moet dan echter wel zorgen dat je je zaakjes op orde hebt, en dat je zaken als het voorlopig koopcontract juist opstelt. De website van rocketlawyer kan je daarbij helpen. Daar kun je namelijk diverse officiële documenten downloaden en volledig aanpassen met je eigen gegevens en die van de koper van je woning. Zo’n voorlopig koopcontract bijvoorbeeld. Daarvan kun je op de website van rocketlawyer alvast een voorbeeld inzien om te weten te komen hoe zo’n contract er nu eigenlijk uitziet. Als je het wilt downloaden om te gebruiken bij de verkoop van je woning moet je eerst een aantal gegevens invullen. Hoe dit werkt? Heel gemakkelijk, namelijk in de volgende drie stappen:

  • Beantwoord alle vragen om het document aan jouw situatie aan te passen
  • Bewaar het document als .pdf op je eigen computer
  • Print het uit of deel het via email met de koper van je huis
  • Laat het door beide partijen ondertekenen om het rechtsgeldig te maken

Overigens kun je het ondertekenen van dat voorlopig koopcontract ook gewoon veilig online (laten) doen. Houd er rekening mee dat pas wanneer beide partijen het contract hebben ondertekend (of dat nu online gebeurde of met een ouderwetse handtekening) het document rechtsgeldig is. Bovendien moet het uiteraard in tweevoud worden opgemaakt zodat zowel jij als de (voorlopige) koper een exemplaar hebben.

Gratis voorlopig koopcontract downloaden

Bij rocketlawyer kun je als je wilt geheel gratis zo’n voorlopig koopcontract maken en op je eigen computer opslaan. Normaal gesproken betaal je abonnementskosten per maand om te alle tijden allerlei contracten te kunnen downloaden, of een eenmalige bijdrage voor één enkel contract. Als je echter een abonnement aanvraagt krijg je een gratis proefperiode van 7 dagen. Als je tijdig weer opzegt heb je dat document dus volledig gratis ontvangen. Er zitten geen addertjes onder het gras, enkel dat rocketlawyer natuurlijk hoopt dat je in de toekomst nogmaals terugkomt om een ander contract te downloaden. Of je dit doet ie geheel aan jezelf. Je kunt ook gerust gebruik maken van de gratis proefperiode puur en alleen om dat gratis voorlopig koopcontract te downloaden, en vervolgens je abonnement weer op te zeggen. 

Officiële documenten online downloaden

Bij Rocketlaywer kun je niet alleen terecht voor zo’n officieel voorlopig koopcontract. Ze bieden namelijk nog veel meer handige contracten en algemene voorwaarden aan. Deze zijn allemaal opgesteld door professionals op het gebied van wetgeving en dus volledig rechtsgeldig. Als je dus op zoek bent naar een officieel document of contract waarmee je zeker weet dat je goed ingedekt bent, dan ben je bij de experts van rocketlawyer aan het goede adres. Treed bijvoorbeeld op een wettelijk toegestand manier op tegen overlast van je buren, stel je aannemer in gebreke als hij je verbouwing verpest of stel een verkoper aansprakelijk voor verborgen gebreken aan een woning ten tijde van de verkoop. Dus of je nu een voorlopig koopcontract nodig hebt of welk ander officieel document dan ook, bij rocketlawyer is het allemaal in slechts een paar simpele stappen te downloaden, indien gewenst dus zelfs helemaal gratis!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn