emvo - ThermometerIn veel bedrijfssectoren is temperatuurmanagement ontzettend belangrijk. Of het nu gaat om waterzuivering, verwarmingsinstallaties of om laboratoriumwerk, het is altijd essentieel om goed te kunnen controleren hoe warm of hoe koud een bepaalde installatie is. Ook de temperatuur van lucht moet in een aantal gevallen nauwkeurig bepaald kunnen worden. Wanneer het belang van goede controle toeneemt is het cruciaal dat je de juiste producten gebruikt. Een thermometer van Emvo Techniek voldoet aan alle kwaliteitseisen en is daarom het ideale hulpmiddel voor vrijwel elke toepassing. Er zijn verschillende thermometers verkrijgbaar:

  • Bimetaal
  • Buisklem
  • Staaft

Voor elke toepassing is een ander soort thermometer noodzakelijk. Wanneer het gaat om een vloeistof in een leiding is het slim een buisklemthermometer te gebruiken. Men monteert het hulpmiddel in de buis en op een handig scherm is precies af te lezen hoe sterk de vloeistof is verhit. Voor bedrijven die actief zijn in de sanitaire branche is een bimetaal thermometer ideaal. Dit model geeft direct de huidige temperatuur weer, zodat een werknemer precies weet waar hij of zij aan toe is. De foutmarge van dit type thermometer ligt erg laag en bovendien werken deze thermometers ontzettend snel. Binnen een paar tellen heb je een accuraat beeld van de temperatuur. Ook voor industriële toepassingen is dit type zeer geschikt, al kan men hier ook een speciaal soort staafthermometer voor gebruiken. Welk hulpmiddel je precies nodig hebt kan verschillen. Het is daarom verstandig van tevoren contact op te nemen met een professional. De producent van een thermometer kan je vaak exact vertellen voor welke doeleinden zijn product geschikt is. Probeer niet zelf verschillende combinaties uit: koop altijd een thermometer die voor een specifieke taak is ontwikkeld. Op http://www.emvo.nl/ vind je de beste thermometers tegen de laagste prijzen. Bovendien kun je hier terecht voor advies over goed gebruik van de verschillende modellen.

Bereik van een thermometer

Voordat je een thermometer aanschaft moet je een aantal zaken goed bekijken. In de eerste plaats moet je de eigenschappen van het materiaal bestuderen. Je gaat het product aan een aantal zaken blootstellen: is het materiaal daartegen opgewassen? In de meeste gevallen speelt het bereik van de thermometers daarin een belangrijke rol. Hoe hoger het bereik, hoe duurzamer het materiaal. Je weet dus dat je een meetinstrument met een hoog bereik voor meer toepassingen kunt gebruiken. Je kunt daarom op zoek naar een model met een hoog bereik, zodat het materiaal niet smelt of breekt. Natuurlijk heeft een hoger bereik wel een keerzijde. Hoe hoger het bereik, hoe duurder het artikel. Voor een heleboel toepassingen is het niet noodzakelijk een thermometer te gebruiken met een ontzettend hoog bereik. Over het algemeen zit je met een bereik tussen de 0-120 graden al wel goed. Bekijk dus goed welk bereik je echt nodig hebt voor je tot een aankoop overgaat. Kijk ook even naar de insteek, zodat je geen model koopt dat helemaal niet te monteren valt! Meer informatie over de verschillende soorten en hun toepassingen lees je op bovenstaande site.

Een hele uitdaging

Het correct en snel weergeven van de juiste temperatuur is voor veel thermometers een uitdaging. Dit neemt niet weg dat het werk altijd goed en zorgvuldig moet gebeuren. De modellen van Emvo zijn geschikt voor talloze doeleinden, zo weet je altijd zeker dat je het juiste hulpstuk gebruikt voor jouw specifieke toepassing. Wacht niet langer en bekijk vandaag nog het volledige assortiment. Je neemt gemakkelijk contact op via het telefoonnummer op de website, of je kunt een mailtje sturen. De beste thermometers tegen de scherpste prijzen vind je bij Emvo!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn