Er zijn verschillende manieren waarop jij zelf bij kunt dragen aan een beter milieu en één daarvan is het creëren van een groen dak. Natuurlijk kan dit niet altijd, vooral platte en licht hellende daken zijn hiervoor geschikt. Maar als jouw woning hierover beschikt, dan kun je hier heel goed mee aan de slag gaan! Wat is nu het voordeel hiervan? We weten allemaal dat er in stedelijke omgevingen steeds minder groen te vinden is en dat heeft een nadelig effect op het milieu. Planten houden immers water vast en ze zorgen voor verkoeling. Een groen dak creëren, zorgt er dan ook voor dat steden minder snel opwarmen en dat er iets minder snel sprake zal zijn van wateroverlast. Veel mensen vergeten dat de mogelijkheid van het plaatsen van beplanting op de top van gebouwen bestaat. Als zij denken aan het vergroenen van de leefomgeving, dan denken zij al snel aan het plaatsen van planten in tuinen, op terrassen en op balkons. En ook dat is zeker belangrijk, maar in een stad zijn er natuurlijk maar weinig tuinen en terrassen te vinden. Het grootste deel van het oppervlak is immers volgebouwd. Door gebruik te maken van een groen dak, kan er toch, bovenop alle bebouwing, nog een vorm van natuur gecreëerd worden en dat levert zeker voordelen op!

Groen dak goed voor natuur

Het creëren van een groen dak heeft dus een positief effect op wateroverlast en op het opwarmen van stedelijke omgevingen, maar het heeft daarnaast nog een groot pluspunt en dat is het feit dat je hiermee verschillende diersoorten een handje kunt helpen. Hoe minder beplanting er op een bepaalde locatie is, hoe minder aantrekkelijk het is voor bijvoorbeeld insecten. Als ergens maar weinig insecten te vinden zijn, dan zullen er ook weinig vogels zijn, zij leven immers voor een groot deel van het vangen van diverse insectensoorten. Op het moment dat jij een groen dak maakt, dan biedt je een geschikte leefomgeving voor diverse insectensoorten, maar ook voor bijvoorbeeld bijen en vlinders. Vogels zullen er ook zeker blij mee zijn en de aanwezigheid van bijvoorbeeld vogels en vlinders heeft dan weer een positief effect op ons eigen humeur. Daar komt bij dat hoe meer groen mensen zien, hoe beter zij zich vaak voelen. Met andere woorden, het maken van een groen dak is goed voor:

  • mens
  • dier
  • milieu

Zelf aan de slag!

Heb jij een vrijstaande woning, een garagebox, woon je op de bovenste verdieping of heb je een dakterras? Dan heb je natuurlijk prima de mogelijkheid om een groen dak te maken! Veel mensen denken dat dit heel erg ingewikkeld is en dat er veel koste bij komen kijken. Maar dit hoeft absoluut niet het geval te zijn. Sterker nog, je kunt het prima zelf doen als je kiest voor de kant en klare pakketten van Simpel Sedum! Je hebt hiervoor helemaal geen specialistische kennis of bijzondere vaardigheden voor nodig, iedere doe-het-zelver kan hier prima mee uit de voeten! Je hoeft alleen maar op te meten wat de maten zijn van het groen dak dat jij wilt creëren en je kunt vervolgens de benodigdheden hiervoor eenvoudig bestellen via simpelsedum.nl! Bestel je bij hen een pakket, dan zit hier ook echt alles in wat je nodig hebt voor de aanleg ervan. Het werkt dus echt heel gemakkelijk! Heb je desondanks toch nog vragen over hoe je het allemaal aan moet pakken, dan kun je natuurlijk gewoon even contact met hen opnemen, zij geven jou graag advies! Een mooi groen dak maak je dus heel eenvoudig zelf met de doe-het-zelf pakketten van Simpel Sedum!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn