Een zeer professionele ijsvitrineSinds afgelopen zomer hebben mijn vrouw en ik een eetcafé in het Gooi en we hebben daarbij besloten om ook zelfgemaakt schepijs te verkopen. Mijn vrouw komt uit Italië en heeft al vele jaren ervaring met het maken van verschillende soorten ambachtelijk ijs en omdat we dit niet als hoofdzaak wilde beschouwen, maar als onderdeel van ons gehele businessplan, hebben we besloten om een ijsvitrine te plaatsen voor twee openslaande deuren naar het terras. Hiermee kunnen we direct vanuit ons eetcafé mensen ijs serveren en kan ook via de zij van het pand direct aan de ijsvitrine ijs verkocht worden. We hebben deze ijsvitrine gekocht op shop.veld.nl, de webshop van Veld Koeltechniek in Groenlo.

Een ijsvitrine online kopen

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar het was voor ons een logische keuze om de ijsvitrine online te kopen via Veld Koeltechniek. Dit is een professioneel bedrijf dat gespecialiseerd is in gekoelde machines en hier kun je diverse koeloplossingen vinden voor ijs, zoals:

  • Geforceerde schepijsvitrines
  • Statische schepijsvitrines
  • Opzet schepijsvitrines

En daarnaast ook handige accessoires als lepelspoelbakken. De website van Veld Koeltechniek werkt erg eenvoudig en we hebben van diverse firma’s die we door Nederland kennen al vernomen dat de kwaliteit uitstekend is en dat je hier prima een ijsvitrine kunt aanschaffen. Deze firma heeft dan ook al ruim 50 jaar ervaring en biedt oplossingen op maat, maar heeft ook een gigantische magazijnvoorraad waaruit je kunt kiezen. Wij hoefde niet persé een ijsvitrine op maag te hebben, dus dat was wel handig, want zo konden we gewoon via de website een ijsvitrine uitkiezen die wij vonden passen bij ons bedrijf. Een ander bijkomend voordeel is dat er dag en nacht, het hele jaar door service wordt geleverd. We zijn er dus van verzekerd dat wat er ook gebeurt, we altijd geholpen kunnen worden en dus geen ijs hoeven weg te gooien. Dat zou zonde zijn, want het maken van zo’n tien verschillende smaken Italiaans schepijs kost best veel tijd. Mijn vrouw vind het erg leuk om te doen, maar dan wel om het aan mensen te serveren. De ijsvitrine die wij hebben gekocht wordt ook gebruikt door echte ijssalons en dus weten we zeker dat we hiermee een goede ijsvitrine hebben die continue de juiste temperatuur hanteert voor ijs en die er ook voor zorgt dat het ijs goed blijft wanneer buiten de temperaturen stijgen. We hebben ons dan ook goed laten adviseren en eerst even gebeld met Veld Koeltechniek, voordat we de ijsvitrine hebben aangeschaft. Dat is wel goed geweest, want de techniek voor zo’n vitrine luistert nogal nauw ne het is belangrijk gebleken dat de juiste koeling ook de juiste luchtcirculatie en ventilatie heeft. Daarnaast staat de vitrine bij ons voor een open deur, wat kan betekenen dat dit deel van ons restaurant ook warmer kan worden dan de rest van het restaurant. Daar moet de vitrine natuurlijk wel tegen kunnen.

Meer koelapparatuur van Veld Koeltechniek

We hebben niet alleen een vitrine voor het Italiaans schepijs aangeschaft bij Veld Koeltechniek. Toen we met hen in gesprek raakte over deze vitrine legden we uit wat we met ons eetcafé van plan waren en op dat moment hadden we nog niet alles qua koelingen en vriezers geregeld. Op dat moment hebben we ervoor gekozen om eerst de vitrine voor het ijs aan te schaffen, maar uiteindelijk hebben we hier ook koelapparatuur met lades voor drankjes en een vriezer voor de keuken aangeschaft. We konden op deze manier alles bij één leverancier afnemen en hebben daarmee ook voor al deze apparatuur dezelfde goede service. Dat is voor ons heel erg belangrijk.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn