Veel mensen klagen over slaapgebrek. Goede nachtrust is echter belangrijk en ondanks dat mensen hier regelmatig niet aan toekomen, wordt er niet gekeken naar een simpele oplossing. Slapen wordt namelijk ook beïnvloed door het bedtextiel dat wordt gebruikt. Neem bijvoorbeeld een hoeslaken. Dit is een laken dat over het matras heen gespannen wordt, al dan niet met een molton tussen het matras en het hoeslaken om het matras te beschermen. Het soort hoeslaken is echter heel belangrijk voor de kwaliteit van het slapen en daarom is het belangrijk om hier aandacht aan te besteden. We hebben voor u uitgezocht waar u op moet letten bij de aanschaf van goede hoeslakens.

Een hoeslaken online kopen

Voor dit onderzoek hebben we de website www.textielhuis.nl als voorbeeld genomen. Textielhuis is een bekende leverancier van bedtextiel en dan met name:

  • Bedmode
  • Ondermode
  • Nachtmode

En er wordt hier ook huishoudtextiel verkocht. Bedtextiel is op deze website te vinden onder Beddengoed en hier zijn ook verschillende hoeslakens te vinden. Een hoeslaken is verkrijgbaar in verschillende varianten. Zo kunt u kiezen voor verschillende maten en voor verschillende materialen. Waar u als eerste op moet letten is op de afmeting van uw bed. Een hoeslaken moet mooi strak om het matras gespannen kunnen worden. Is het hoeslaken te ruim, dan zal het verschuiven wanneer u draait in bed. Het zal kreukels en vouwen vormen en ook al lijkt dat niet zo erg, het beïnvloed wel uw slaapgedrag. Wanneer u op een vouw ligt, dan is dat voelbaar. U valt misschien wel in slaap, maar de slaap is onrustig, omdat uw lichaam tijdens het slapen altijd op zoek gaat naar de meest comfortabele houding. Wordt dit verstoord, dan is de diepte van uw slaap uiteindelijk niet diep genoeg om echt tot rust te komen. Is het hoeslaken echter te strak, dan trekt het de hoeken van het matras op, waarbij de juiste werking van het matras wordt tegengegaan. Het is dus heel belangrijk dat het formaat van het hoeslaken goed aansluit op het formaat van uw matras. Daarbij kunt u er nog voor kiezen of u een hoeslaken wilt per matras, of dat u er één wilt waarbij u twee matrassen in één keer bedekt. Dit voorkomt eerder dat u tussen beide matrassen in komt te liggen, vooral wanneer u onder het hoeslaken een zogeheten liefdesbrug tussen de matrassen plaatst.

Het materiaal is van groot belang

Hoeslakens worden gemaakt van verschillende soorten materialen. Deze keuze is veel persoonlijker dan het formaat. Het ene materiaal is veel luchtiger en brengt ’s nachts verkoeling. Het andere materiaal is juist zacht en houdt warmte vast. Zo zijn er hoeslakens verkrijgbaar in flanel, jersey, katoen, satijn, velours en andere materialen. Het materiaal is voor u zelf erg bepalend. Juist het persoonlijke karakter van het materiaal bepaalt of uw hoeslakens aan uw wensen voldoen en of u hier voldoende nachtrust mee krijgt. Het is altijd goed om meerdere hoeslakens in de kast te hebben liggen en regelmatig de hoeslakens met elkaar te verwisselen. Omdat de prijs van hoeslakens het toestaat om meerdere exemplaren tegelijkertijd te bestellen, adviseren wij om eens te experimenteren met verschillende materialen. U zult vooral het verschil merken wanneer u langere tijd op de hoeslakens licht. U krijgt vanzelf een voorkeur voor één van de verschillende hoeslakens. Bij Textielhuis zijn de verschillende soorten hoeslakens verkrijgbaar in diverse kleuren. Van wit tot zwart en alles wat daar tussen zit. Zo kunt u eenvoudig een keuze maken die aansluit bij uw bed en slaapkamer. De hoeslakens zijn eenvoudig online te bestellen en zo bent u er altijd van verzekerd dat u voldoende hoeslakens in huis heeft.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn