Mijn zoon is vorige maand uit huis gegaan. Hij heeft via de gemeente goedkoop een appartement kunnen kopen en verhuisde een paar weken geleden. Hij had zich twee jaar geleden ingeschreven voor een project en was geselecteerd. Hierdoor heeft hij erg goedkoop een starterswoning kunnen kopen. De afgelopen twee jaar was de gemeente bezig om de huizen en appartementen te bouwen en die waren dit jaar klaar. Het appartement werd casco opgeleverd, waardoor hij nog wel veel moest verbouwen. Hij heeft in de avonden en weekenden veel geklust in huis. Een aantal van zijn vrienden konden hem helpen met klussen en mijn vrouw en ik hielpen ook vaak mee. Bij een eerste woning komt veel kijken en er moet veel geregeld worden. Ik denk dat hij het een beetje onderschat had, maar ik vind dat ook logisch. Er zijn veel nieuwe dingen die je moet regelen als je op jezelf gaat wonen. Hij moest opeens allemaal abonnementen afsluiten voor het internet, de televisie, nadenken over verzekeringen en een energiemaatschappij kiezen. Daarnaast was hij erg druk bezig met verbouwen, waardoor er erg veel op hem afkwam. Wij probeerden hem te adviseren waar we konden en raadden hem aan om alles bij te houden in een overzicht. Op die manier wist hij wat hij nog moest regelen en wat al gedaan was. Sommige dingen moet je ook van te voren regelen, maar dat had hij goed in de gaten. Een van de dingen waarbij hij moeite had, was een energiemaatschappij kiezen. Hij vroeg mij om hulp, want hij wist niet wat het beste was. Wij gebruiken zelf al jaren dezelfde leveranciers, maar ik wilde samen met hem kijken, of we een goede energiemaatschappij konden kiezen voor hem.

Online hulp bij een energiemaatschappij kiezen

We hadden afgesproken dat we een avond zouden vrijhouden, zodat we samen online konden kijken. Het leek ons allebei verstandig om te zien over er websites waren, die helpen bij een energiemaatschappij te kiezen. We vonden verschillende websites die dit doen, maar vonden slimmetenergie.com een erg fijne website. We konden hier veel informatie vinden die helpen om een juiste keuze te maken. We wisten natuurlijk niet wat zijn verbruik zou worden, maar we konden wel inschattingen maken. Hij gaf zelf aan dat hij het liefste wilde afnemen bij de goedkoopste leverancier. Hij heeft veel nieuwe kosten met zijn appartement, waardoor hij zo goedkoop mogelijk uit wil zijn. Op de website voerden we de gegevens in van een eenpersoonshuishouden en konden hiermee de leveranciers vergelijken. Zijn appartement is moderner dan andere woningen, waardoor het ook iets zuiniger is. We pasten de gegevens hier op aan en maakten toen het overzicht. We zagen dat er grote verschillen zaten tussen de verschillende leveranciers en kozen de goedkoopste. We kozen voor een contract van drie jaar, zodat hij voorlopig geen nieuwe energiemaatschappij hoeft te kiezen.

Zelf ook leveranciers vergeleken

Ik zag dat het erg gemakkelijk was voor mijn zoon om een energiemaatschappij te kiezen. Een paar dagen later besloot ik om voor ons thuis ook de leveranciers te vergelijken. Ik zag dat we veel geld konden besparen door over te stappen. In overleg met mijn vrouw hebben we dat meteen gedaan. Het overstappen was erg gemakkelijk en kunnen dit iedereen aanraden die gemakkelijk veel geld wil besparen. Met slimmetenergie kan je gemakkelijk een energiemaatschappij kiezen

  • Je kan jouw gegevens invullen, zodat je een relevante overzicht krijgt
  • Er zijn veel opties, waardoor je bijvoorbeeld alleen groene leveranciers kan selecteren
  • Het verschil tussen leveranciers is groot, vergelijken is de moeite waard
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn