Veel mensen dromen van het hebben van een open haar in hun huis. Het geeft een bepaalde ambiance en natuurlijk krijg je een heerlijk en aangenaam warm huis. Toch komt een open haard ook met de nodige uitdagingen. Zo is het niet in ieder huis mogelijk om een open haar te plaatsen of zijn er de opties voor het plaatsen van een rookkanaal. Gelukkig zijn er natuurlijk altijd oplossingen waar je voor kunt gaan! Zo kun je bij Interschouw Openhaarden & Rookkanalen terecht voor een elektrische haard met schouw.

  • Geen rookkanaal nodig
  • Veel gemak
  • Altijd behaaglijk warm

Met een elektrische haard met schouw van dit bedrijf is het dus niet nodig om een rookkanaal te hebben. Natuurlijk staat daar wel tegenover dat de vlammen in deze open haard niet echt zijn, maar voor veel mensen is dit geen enkel probleem. Je krijgt nog steeds wel de vele andere voordelen van het hebben van een echte open haard. Ook een elektrische haard met schouw zal ervoor zorgen dat het behaaglijk warm wordt in huis en met name in de ruimte waar je de elektrische haard met schouw plaatst. Je krijgt natuurlijk ook de ambiance die een open haard anders geeft. Tenslotte zijn er nog steeds vlammen te zien, ondanks het feit dat ze niet echt zijn.

Het gemak van een elektrische haard met schouw

Er is eigenlijk veel voor te zeggen om een elektrische haard met schouw te nemen in plaats van een echte open haard. Een open haard vergt namelijk veel werk. Je zult het rookkanaal goed schoon moeten houden, ook zul je het hout moeten hakken of verkrijgen en dit moet je natuurlijk ook in de open haard plaatsen. Met name het schoon houden van de open haard is voor veel mensen eigenlijk te veel werk. Met een elektrische haard met schouw heb je hier allemaal geen problemen mee. Je hoeft de elektrische haard met schouw niet schoon te houden. Alleen als er bijvoorbeeld vingerdrukken op het glas terecht komen, dan kun je dit afnemen met een doekje. Voor de rest hoef je er amper iets aan te doen. Ook het aan en uitzetten is heel erg gemakkelijk. Dit gaat simpelweg met een druk op de knop. Je hoeft geen hout in huis te halen of dit in de haard te leggen, dit wordt tenslotte allemaal gewoon elektrisch geregeld. Wel zo makkelijk dus! Wil je dus wel het effect van een open haard hebben, maar niet alle tijd en moeite die je erin moet steken? Dan is de elektrische haard met schouw echt iets voor jou!

Hou het veilig

Wanneer je kiest voor een elektrische haard, is het natuurlijk belangrijk dat je dit zo veilig mogelijk doet. Zeker als je kleine kinderen in huis hebt, raden we je echt aan om een elektrische haard met schouw te nemen. De schouw zorgt ervoor dat kinderen (en ook volwassene) niet te dicht in de buurt van de haard kunnen komen. De buitenkant van de haard kan toch behoorlijk warm worden op het moment dat je deze aan hebt staan. Wanneer je dan met je hand (of een ander lichaamsdeel) dit aanraakt, dan kun je je lelijk branden hieraan. Dat is natuurlijk niet waar je op zit te wachten en dus raden we je aan om hiervoor de juiste beslissing te maken. Leer je kinderen overigens altijd dat het onverstandig is om in de buurt van dit soort elementen te komen. Ook een verwarming kan behoorlijk warm worden en je kindje pijn geven. Voor de rest is het natuurlijk volledig veilig. Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn