Heb jij in jouw woning overal nog ramen die van enkel glas gemaakt zijn? Dan is dubbel glas plaatsen echt een aanrader! Er zijn verschillende redenen waarom je dit zeker zou moeten doen. In de eerste plaats omdat je hiermee echt flink kunt besparen. Het zorgt namelijk voor een betere isolatie van het raamoppervlak, waardoor je de warmte beter binnenhoudt en de kou niet zomaar van buiten naar binnen komt.

Dubbel glas plaatsen: zelf doen of laten doen?

 

Door deze goede isolatie, hoeft je kachel minder hard te werken. Dubbel glas plaatsen betekent dus dat je zeker op je energierekening zult kunnen besparen! Maar dat niet alleen, het zorgt ook voor een aangenamer gevoel in je woning. Koude oppervlakten, zoals grote ramen, zorgen vaak voor het ontstaan van luchtstromen in huis, omdat de temperatuur van het oppervlak botst met de warme lucht die van de radiatoren af komt. Je zult daardoor steeds tocht voelen en dat is erg onaangenaam. Het zorgt voor een oncomfortabel woonklimaat. Dit zal bovendien bij jou de neiging ontlokken om de thermostaat nog maar een graadje hoger te zetten. Dubbel glas plaatsen zorgt dus voor een aangenamer woonklimaat, een lagere energierekening en bovendien zorg je door een energiebesparing ook nog eens voor een beter milieu!

Als het gaat om klussen in en rond huis, dus ook om dubbel glas plaatsen, dan heb je altijd twee mogelijkheden: de klus zelf uitvoeren of dit door een specialist op dit gebied laten doen. Wat is nu wijsheid? Dat is helemaal van jouzelf afhankelijk. Ben jij zelf een echte klusser, ben je wel technisch en handig? Dan kun je dit vaak prima zelf doen. Op zich is dubbel glas plaatsen namelijk niet per se heel erg moeilijk, zolang je maar over duidelijke instructies beschikt en de juiste materialen bij de hand hebt. Wat heb je, naast de ruiten, nu allemaal nodig? Je moet de volgende zaken zeker bij de hand hebben:

  • stanleymes
  • PH band
  • hamer
  • nijptang
  • kit
  • plamuurmes

Als je dit allemaal bij de hand hebt, dan zou het je moeten lukken om de oude ruiten uit de kozijnen te halen en de nieuwe er in te zetten. Natuurlijk kan het zo zijn dat jij dit helemaal niet zit zitten, omdat je gewoon niet zo handig bent en je er wel zeker van wilt zijn dat het goed gebeurt. Of omdat je de hiervoor genoemde zaken allemaal niet in huis hebt en je ook niet dit allemaal voor één klus aan wilt schaffen. Dan kun je het dubbel glas plaatsen uiteraard prima overlaten aan een specialist op dit gebied.

Alle informatie die je nodig hebt

Voordat je gaat beginnen aan dubbel glas plaatsen, is het verstandig om de nodige informatie hierover in te winnen. Als je het wilt laten doen, dan wil je bijvoorbeeld graag weten wie je hiervoor nu het beste in kunt gaan schakelen. En als je het zelf wilt gaan doen, dan is het handig om vooraf een stappenplan door te kunnen nemen over hoe je deze klus aanpakt. Een handleiding als het ware, die je ook tijdens het dubbel glas plaatsen bij de hand kunt houden om er zo zeker van te zijn dat je het allemaal op de juiste manier doet. Op de website Dubbelglaskennis.nl kun je terecht voor de nodige informatie over deze klus en kun je bovendien via de offerte vergelijker ook erkende glaszetters bij jou in de buurt vinden. Kortom, wil jij zelf dubbel glas plaatsen in je woning of wil je dit laten doen, begin altijd met een bezoek aan Dubbelglaskennis.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn