Autoinkoopspecialist - Auto verkopenVeel mensen hebben moeite met de auto verkopen. Het vinden van nieuwe kopers kan soms een groot probleem zijn. Vaak gaan potentiële klanten liever naar de dealer of zoeken naar hele goedkope aanbiedingen. Wanneer u de auto niet voor een habbekrats van de hand wilt doen en toch nog wat geld wilt overhouden is de verkoop daarom niet altijd makkelijk. Een auto verkopen kan dus gerust een vaardigheid worden genoemd. De auto inkoop specialist lost al de bovengenoemde problemen voor u op. Op de website, https://www.autoinkoopspecialist.nl, is een oude auto verkopen razend eenvoudig. Het systeem werkt snel en makkelijk en bovendien heeft u heel gauw weer een leuk bedrag om in een nieuw exemplaar te steken. Het bedrijf werkt al sinds 1998 in de autobranche en werkt inmiddels met meer dan 5000 erkende autodealers. Een auto verkopen is voor hen dus een peulenschil. Bijna 85% van alle aangeboden auto’s worden snel weer verkocht tegen een aantrekkelijke prijs. De site werkt heel eenvoudig en heeft een aantal stappen:

  • De auto aanmelden
  • De auto goed omschrijven
  • Er wordt een prijs betaald
  • U bepaalt of u met de prijs akkoord gaat
  • Verkopen of behouden

Om te beginnen wordt de auto aangemeld. Dit proces is heel eenvoudig. Het enige wat u nodig heeft is een kentekenbewijs. Zorg dus dat u, voordat u de website opstart, het kentekenbewijs van de auto paraat heeft. Een auto verkopen is natuurlijk niet mogelijk zonder dat duidelijk is welk merk het is. Het kenteken vult u in op de site. Vervolgens weet het systeem welke auto gekoppeld is aan dit nummer. Uw auto verkopen is dus net zo eenvoudig als een auto kopen bij de dealer! Logischerwijs werkt dit systeem alleen met legale auto’s die geregistreerd staan bij hun garages en bij de Nederlandse autoriteiten. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunt u de auto helaas niet via deze website verkopen. De auto kan ook aangemeld worden op een andere manier. In plaats van het kenteken geeft u dan het model en het merk van de auto in. Vervolgens is het dan wel zaak om een aantal dingen te vermelden, die anders aan het kenteken gekoppeld zouden worden. De auto verkopen kan dus alleen als er enkele gegevens bekend zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kleur, de leeftijd, en de kilometerstand van de auto. Wees niet bang dat uw auto niet zal verkopen. De site bestaat inmiddels meer dan 15 jaar en heeft al meer dan 1.000.000 auto’s getaxeerd en verkocht. Per week melden zich bovendien meer dan twintig nieuwe dealers aan! Mocht het de ene week dus niet lukken, wees dan niet terneergeslagen, wie weet staat er de week daarop wel een dealer klaar die de auto graag wil hebben! Auto verkopen? Zo gepiept dus!

Auto verkopen; omschrijving is alles

Een auto verkopen draait om een aantal dingen. Natuurlijk is de prijs erg belangrijk. Men zal geen auto kopen die men niet kan betalen. Daarnaast zijn ook het verkooppraatje en de omschrijving van cruciaal belang. Gebruik bijvoorbeeld de sandwich methode. Deze techniek is oorspronkelijk ontwikkeld om kritiek te geven op geleverd werk maar kan ook prima worden toegepast op uw auto verkopen. Begin met een positief aspect van de auto. Vertel bijvoorbeeld over de zuinige motor, de fijne spiegels of de mooie lak. Noem vervolgens één negatief aspect van de auto. Zeg bijvoorbeeld dat de banden vervangen moeten worden of dat het klokje kapot is. Noem daarna weer een goed punt van de wagen. Een voorbeeld zou kunnen zijn dat de auto ontzettend zuinig is, wel een keer gestofzuigd mag worden, en heerlijk stil is. Wanneer u deze stijl hanteert in een beschrijving dan is uw auto verkopen ineens doodsimpel. Geef een zo volledig mogelijke beschrijving van de auto, zodat de koper goed weet waar hij of zij aan toe is. Wanneer deze koper zich later toch bedenkt zit u met de gebakken peren. Wanneer de omschrijving compleet is wordt er een veiling gehouden. Verschillende dealers mogen dan meebieden op de auto. De auto verkopen wordt eigenlijk voor je gedaan. De hoogste bieder mag vervolgens het bod daadwerkelijk uitbrengen. Je kunt besluiten dit te accepteren, maar ook om dit bod te weigeren. Een auto verkopen valt of staat met deze beslissing. Te weinig geld geboden? Dan is het misschien slim om dit bod niet te accepteren. Bent u al heel lang op zoek naar een koper, dan is dit misschien het moment de auto van de hand te doen. Een auto verkoper is nu een stuk makkelijker geworden, gaat het u nu eindelijk lukken?

Een aantal tips

Een aantal belangrijke tips staan ook op de website. In de eerste plaats is het bod op een auto 48 uur geldig. Zorg dus dat je binnen deze periode besluit wat u met het bod wilt doen. Wanneer u langer wacht, mag de koper toch besluiten om de auto niet te kopen, of een ander bod doen. Ten tweede mag met cash betaald worden, wanneer dit van te voren wordt aangegeven. Een dure auto verkopen is dus misschien niet heel handig zonder van te voren te melden dat men alleen kan pinnen. Bedenk goed, u hoeft de auto niet van de hand te doen. Een bod hoeft niet geaccepteerd te worden. Heel veel succes met het verkopen van de oude auto en misschien wel veel plezier bij de aanschaf van een nieuwe!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn