De omgeving waarin je je bevindt, bepaalt voor een groot deel hoe je je voelt. Dit is heel simpel te illustreren met het gevoel wat je zou hebben als je in een donkere stad of steeg rondloopt na middernacht. Als je het gevoel wat je dan voelt vergelijkt met het gevoel dat je ervaart in diezelfde steeg rond het middaguur terwijl er vele andere mensen rondlopen, dan zie je in hoe belangrijk de omgeving is op je gemoedstoestand. Een ander voorbeeld is de impact van de ordelijkheid van een omgeving op je geest. Stel je voor dat je op kantoor werkt en het is een grote bende. Het gevoel wat je hebt is waarschijnlijk niet positief. Punt is vaak dat mensen niet door hebben dat het negatieve gevoel wat ze ervaren veroorzaakt wordt door de rommelige chaotische omgeving. Het menselijke organisme is altijd op zoek naar order, naar controle. Een chaotische ruimte is natuurlijk het tegenovergestelde van orde en controle en dit maakt dat mensen zich ongemakkelijk voelen. Daar komt nog bij dat wanneer je je in een rommelige omgeving bevindt, je geest ook rommelig wordt. Dit is natuurlijk slecht voor de concentratie en ook erg nadelig voor je psychologische welzijn. Deze feiten zijn belangrijk om in je achterhoofd te houden als je op zoek gaat naar een woning. Je moet een woning zien te vinden waar je kunt wonen en waarin je je prettig voelt. Met deze filosofie in het vizier is Bram van Haarst altijd op zoek naar de beste wijze van wonen. Het idee is natuurlijk dat mensen het overgrote deel van hun tijd spenderen in hun huis. Het huis moet dus ook zo ontworpen zijn dat je je er als bewoner helemaal prettig kunt voelen. Daarnaast is het een veilige haven, een plek waar je een ware comfort zone kunt ontwikkelen, waar je je veilig voelt en waar je tot rust kunt komen. Al deze elementen kun je niet universeel in elk huis op dezelfde wijze ontwikkelen, want ieder mens is anders en ieder mens voelt zich prettig in een andere omgeving. Bram van Haarst is een architectenbureau dat zich bezighoudt met de wensen van de opdrachtgever op een manier die maakt dat de wensen zo worden uitgevoerd dat de bewoners zich er uiteindelijk helemaal thuis zullen voelen. Het idee is dan ook om een huis te bouwen dat uiteindelijk een thuis genoemd kan worden. Een plek waar je thuis kunt komen en waar je een geschiedenis kunt opbouwen.

De juiste inspiratie vind je op de website van Bram van Haarst

Als je van plan bent om een huis te laten bouwen dan is het een goed idee om de architecten van Bram van Haarst in dienst te nemen. Voordat je deze keuze maakt kun je natuurlijk zelf kijken wat Bram van Haarst zoal tot stand heeft gebracht in de afgelopen jaren. Op de website kun je klikken op de knop met impressies. Hier kun je verschillende foto’s zien van de projecten die zijn afgerond en met welke stijlen de architecten van Bram van Haarst zoal werken. Dit geldt natuurlijk voor de gehele woning, binnen en buiten. Dus ook de tuin wordt meegenomen in het totale beeld van het ontwerp. De tuin is immers net zo belangrijk voor je geestelijke welzijn en behoort een verlengde te zijn van je huis. Als je binnen zit en je hebt een uitzicht op een tuin waar je niet tevreden over bent, dan verstoort dat natuurlijk je comfortabele gevoel. En dat is uiteraard nog veel erger als je zomers in diezelfde tuin moet vertoeven.  Bram van Haarst is er dan ook op gericht om tijdens het ontwerp al direct de tuin mee te nemen. Als je besluit Bram van Haarst in te huren dan hoef je dus niet apart ook nog eens een keer een tuin architect in te huren.

De verschillende mogelijkheden bij Bram van Haarst

Zoals gezegd heb je verschillende mogelijkheden wat betreft het ontwerp en de bouw van je eigen huis. Zo kun je alles vanaf de tekentafel tot en met de constructie laten regelen door Bram van Haarst. Uiteraard hoeft dit niet. Je kunt Bram van Haarst ook alleen in huren als architect. In dat geval maken zij bij Bram van Haarst voor jou de ontwerpen die je daarna kunt laten uitvoeren door een ander bedrijf. Hetzelfde geldt voor het ontwerp van de tuin. Dit kun je er bij laten doen, zodat je een totaal beeld krijgt van de woning en de omringende tuin, maar je kunt Bram van Haarst ook alleen inhuren voor de woning en de tuin vervolgens zelf inrichten of laten inrichten door een ander bedrijf. De woningen die Bram van Haarst ontwerpt zijn onder andere:

  • Herenhuizen
  • Villa’s
  • Reguliere woningen
  • Landhuizen

Voor iedere smaak en elk budget is er dus wel een mogelijkheid waarmee de architecten van Bram van Haarst je kunnen helpen. Ben je dus op zoek naar je eigen droomhuis, maar is de droom nog niet gerealiseerd, neem dan contact op met Bram van Haarst en zorg ervoor dat zij jouw droomhuis realiseren. Soms is een droom ver verwijderd van de werkelijkheid, maar als je de mogelijkheden hebt kun je er op het gebied van droomhuizen voor zorgen dat je dromen verwezenlijkt worden. Aarzel daarom niet te lang als je een droom hebt, want Bram van Haarst zal alles op alles zetten om jou je droomhuis te bezorgen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn