Als je je huis wilt verkopen, dan doe je er goed aan om dat te doen met behulp van een makelaar. Maar als je nog nooit een huis hebt verkocht of hoeven verkopen, dan weet je wellicht vrij weinig tot niets over de gangbare makelaarskosten. Het is dus altijd handig om daar een idee van te hebben voordat je op zoek gaat naar een goede makelaar die bij jou past. Allereest is het van belang om in te zien dat het kiezen voor een makelaar, ondanks de hoogte van de makelaarskosten, vrijwel altijd een goede keuze is. In die zin verdient een makelaar, als deze zijn/haar werk goed uitvoert, zicht altijd terug. Als je zelf aan de slag zou gaan met het verkopen van je woning zonder daarbij de hulp in de schakelen van een makelaar, dan moet je eigenlijk wel over de nodige ervaring beschikken. Je moet als het ware een geboren verkoper zijn, maar je moet ook iemand zijn die om kan gaan met de kleine letters, de details, het regelwerk en de hectiek die er bij komt kijken. Ook al zou je daar mee om kunnen gaan, dan nog heb jij niet de ervaring en expertise van een makelaar. Uiteindelijk wil je je woning verkopen tegen een zo gunstig mogelijke prijs. Om die reden is het dan ook verstandig om een makelaar in dienst te nemen, aangezien deze in staat is om bijvoorbeeld het onderste uit de kan te halen tijdens de prijs onderhandelingen. Maar dat is niet het enige. Een makelaar is in staat om een woning in een gunstig daglicht te plaatsen. Dit geldt zowel voor de manier waarop de woning bijvoorbeeld op een makelaarswebsite wordt gepresenteerd als op de manier waarop een makelaar via zijn/haar vlotte babbel de woning aantrekkelijk maakt tijdens bezichtigingen. Het vergt immers meer dan alleen het laten zien van de kamers. Je moet de potentiele kopers ook meteen overtuigen dat het een goede woning is. Soms gaat dit vanzelf, maar vaak moet je daar ook moeite voor doen. Dat is precies een vaardigheid waar een makelaar over beschikt. Los van al deze praktische voordelen, is het vaak ook gewoon een kwestie van gemoedsrust. Als je alles zelf moet doen en daarnaast ook nog een baan, een gezin en hobby’s moet onderhouden, dan is dat allemaal samen natuurlijk enorm stressvol. Daarom is een makelaar juist zo fijn, want deze kan je de zorgen uit handen nemen. Daarnaast kan hij/of zij alles meteen op de meest professionele manier aanpakken. Daardoor heb je ook nog eens de meeste kans om de beste deal uit het hele proces te slepen. De vraag is vervolgens hoe het zit met de makelaarskosten.

Verschillende opties wat betreft makelaarskosten

Als je je huis gaat verkopen en de huizenmarkt staat er heel slecht voor, dan is de kans groot dat je je woning moet verkopen voor een lagere prijs dan de daadwerkelijke waarde van het huis. In dat geval is het een goed idee om met een courtage te werken. Makelaarskosten in de vorm van een courtage gaat via een percentage van de uiteindelijk verkoopprijs. Dus hoe lager het bedrag dat jij ontvangt voor je woning, des te lager zijn ook de makelaarskosten. Bij sommige makelaars is het echter ook een optie om wat makelaarskosten betreft te kiezen voor een vast bedrag.

Ontdek meer over makelaarskosten via makelaarkosten.nl

Wil je meer weten over makelaarskosten of wil je de kosten van verschillende makelaars met elkaar kunnen vergelijken, dan ben je bij makelaarkosten.nl aan het juiste adres. Hier kun je terecht voor informatie over:

  • Verkoopmakelaar
  • Aankoopmakelaar
  • Verhuurmakelaar
  • Taxateur

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn