Op zoek naar een nieuw vervoersmiddel? Overweeg eens de elektrische step! Dit is voor veel situaties een uitstekende oplossing en doordat er verschillende modellen verkrijgbaar zijn, is er ook altijd wel een model te vinden dat aansluit bij de manier waarop jij het transportmiddel in wilt zetten. De elektrische step heeft voordelen ten opzichte van de auto, de fiets en zelfs de e-bike. Het is dus zeker de moeite waard om je hier eens in te verdiepen en te kijken wat de mogelijkheden zijn. Grote kans dat jij hierna ook enthousiast zult zijn hierover!

Voor- en nadelen elektrische step

Als je leest over nieuwe vervoersmiddelen, dan wil je natuurlijk altijd weten wat de voor- en de nadelen hiervan zijn. Wat is nu bijvoorbeeld een nadeel van de elektrische step? Een minpunt dat genoemd kan worden, is dat niet iedere gemeente goed beleid ontwikkeld heeft over wat je plaats op de rijbaan is. Dat heeft ook te maken met het feit dat er zoveel verschillende varianten te krijgen zijn, sommige hebben een veel hogere maximum snelheid dan andere en daardoor twijfelt men nog wel eens. Wat je ook als nadeel zou kunnen zien, is dat je altijd moet staan op een elektrische step. Maar wist je dat dit lang niet altijd het geval is? Er zijn steeds meer exemplaren die uitgerust zijn met in ieder geval een klein zadel, zodat je ook af en toe een zithouding aan kunt nemen. Dan de voordelen, wat kunnen we daar over zeggen? Een groot voordeel is de keus in modellen, van kleine tot grotere. De kleinere varianten zijn ideaal om mee te nemen in de kofferbak of in de trein, om zo het laatste stukje van bijvoorbeeld de P+R locatie of het station naar je werk te overbruggen. Je kunt zelfs kiezen voor een opvouwbare elektrische step, dat maakt het vervoer ervan natuurlijk nog gemakkelijker!

Groen vervoer

Een ander voordeel is dat je op dit vervoersmiddel een actieve houding hebt en je mee kunt steppen, natuurlijk met ondersteuning van de accu. Zo krijg je meteen je dagelijkse portie beweging. Daarnaast is een elektrische step ook voor het milieu een goede keus. Opladen van de accu kun je doen op groene stroom en onder het rijden stoot je vervolgens geen stinkende uitlaatgassen uit. Bovendien maken deze steppen ook helemaal geen geluid! Genoeg voordelen dus en het is niet verwonderlijk als je nu overweegt om ook een elektrische step aan te gaan schaffen. Waar moet je bij aanschaf nu op letten? Let op de volgende punten:

  • voor sommige modellen heb je een rijbewijs nodig, voor andere niet –  zoek dit van tevoren goed uit
  • sommige moet je verplicht verzekeren, andere niet
  • kijk goed naar de afmetingen, op sommige varianten kun je een passagier meenemen, anderen zijn slechts voor één persoon geschikt
  • de maximale snelheid en de accuduur kunnen per merk en model verschillen

De grote variatie in merken en modellen leidt ertoe dat je altijd wel een elektrische step kunt vinden die bij jou past, maar je moet dus wel even goed kijken welke precies bij jouw wensenlijstje aansluit. Heb je hierbij hulp nodig? Fast & Furious Scooters biedt een ruime keus op dit gebied en kan jou goed adviseren.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn