Sim only is een abonnementstype voor mobiele telefonie, dat sinds een aantal jaren enorm in opkomst is. Voorheen sloot men een telefoonabonnement af bij een provider, waarin het gebruik van het mobiele apparaat gespecifieerd was. Met sim only kiest men ervoor een contract aan te gaan met de mobiele provider voor enkel en alleen de diensten die zij kunnen leveren, zoals gebruik maken van het telefoonnetwerk om te bellen, berichten te verzenden en te internetten. Je ontvangt een sim-kaart, die in elk sim-lock vrije apparaat geplaatst kan worden. Telefoons zijn sim-lock vrij te kopen of te maken, wat sim only een laagdrempelig soort abonnement maakt. Het is namelijk door iedereen te gebruiken. Het sim only abonnement behoort immers tot de meest gebruikte abonnementssoorten op het gebied van telefonie en mobiel internetten. Een groot voordeel is namelijk dat de klant het abonnement heel flexibel kan afsluiten of aanpassen. Onder andere dankzij de vele mogelijkheden op het gebied van sim only contracten, zijn er heel veel websites in het leven geroepen die speciaal gewijd zijn aan sim only vergelijken. Sim only vergelijken is een graag geziene dienst bij het grote publiek, omdat er zo ontzettend veel te kiezen valt op dit gebied. Door een overzichtelijke website, die alle voor- en nadelen van verschillende deals op een rijtje zet, is de klant goed in staat tot sim only vergelijken. Voor de meeste mensen heeft sim only vergelijken in grote mate bijgedragen aan de uiteindelijke keuze voor een specifiek abonnement. Sim only vergelijken hoeft natuurlijk niet via een speciale website te gebeuren: je kunt ook zelf op onderzoek uit. Mogelijk heb je al interesse in een bepaalde telefoonmaatschappij of heb je verhalen gehoord van vrienden die een goede deal hebben gevonden bij een provider. Net als de vele stemwijzers rond verkiezingstijd is sim only vergelijken een manier om je te oriënteren op het aanbod. Ook kun je dankzij sim only vergelijken bepalen wat voor contract het best bij jou en je belgedrag past. Hoewel sim only vergelijken dus ook op eigen houtje kan, is het veel eenvoudiger om gebruik te maken van de diensten van de speciaal hieraan gewijde websites. Wie weet kom je op deze manier nog wel een deal tegen waar je nog nooit van hebt gehoord, maar die perfect blijkt voor jou.

Sim only vergelijken op internet

Ga je het internet op om te doen aan sim only vergelijken, dan is er een hele hoop verschillende vergelijkingswebsites waar je uit kan kiezen. Om nu niet meteen de noodzaak in het leven te roepen om ook een vergelijkingswebsite voor deze vergelijkingssites te bouwen, houden we het simpel: vrijwel elke van deze websites doet hetzelfde. Het zijn onafhankelijke websites, die netjes alle details van de verschillende sim only abonnementen die op de markt zijn, op een rijtje zetten. Sim only vergelijken wordt zo dus een kwestie van een aantal gegevens invullen, op enter drukken en de voor jou meest aantrekkelijke optie kiezen. Doorgewinterde sim only gebruikers, die al regelmatig aan sim only vergelijken hebben gedaan, zullen wel weten waar ze op moeten letten en wat hun persoonlijke voorkeuren zijn. Voor degenen die net komen kijken, volgt hier een overzichtje van aspecten om rekening mee te houden.

  • Aantal belminuten in de bundel.
  • Aantal tekstberichten in de bundel.
  • Hoeveelheid data in de bundel.
  • De prijs die je maandelijks betaalt voor de bundel.
  • De betrouwbaarheid van de provider (niet elk netwerk is overal even goed te ontvangen).
  • Of je met de bundel ook in het buitenland kunt bellen, sms’en en internetten.

Dit zijn heel wat zaken om rekening mee te houden, maar niet gevreesd! Bij de meeste sim only abonnementen is het mogelijk je gekozen bundel maandelijks aan te passen, dus wanneer je een verkeerde inschatting hebt gemaakt van je verbruik, is dat gemakkelijk weer op te lossen. Blijkt bijvoorbeeld dat je veel minder belminuten weet op te maken elke maand, dan is het handig om dat aantal iets terug te schroeven. Belminuten, tekstberichten en internetdata zijn onafhankelijk van elkaar in te stellen. Ook dit maakt sim only tot een heel flexibel en goedkoop soort contract.

Weten waar je aan toe bent

Tegelijk is het goed om te weten waar je elke maand aan toe bent. Je wilt liever niet buiten je bundel bellen, want dat kost je al snel handen vol geld extra in de maand. Heb je op een gegeven moment in de gaten wat je belgedrag ongeveer is, dan kun je daar, mede dankzij sim only vergelijken, een passend abonnement bij kiezen. Sim only vergelijken dient daarom ook om jou een indruk te geven wat jouw belgedrag ongeveer kost bij verschillende providers. Bij de één is bijvoorbeeld internet nog een stuk duurder dan bellen. Ben jij een veelvuldig beller, maar niet zo’n enthousiast surfer, dan is dit een goede deal voor jou. Als je altijd bij dezelfde provider hebt gezeten, weet je in feite ook waar je aan toe bent, maar het is dan lang niet zeker dat dat ook de goedkoopste optie is. Sim only vergelijken laat je zien waar je met jouw belgedrag het goedkoopst uit bent. Vind je prijs niet het allerbelangrijkst en blijf je graag bij de telefoonmaatschappij die je kent, dan is sim only vergelijken niet voor jou. Voor de rest van Nederland geldt dat sim only vergelijken de meest efficiënte manier is om snel te achterhalen wat voor jou de beste deal is op het gebied van mobiele telefonie.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn