Relatietherapie Rotterdam; leer de weg naar jezelf vindenHoewel mensen bij relatietherapie in Rotterdam al gauw denken aan een sofa, twee mensen, en een therapeut die het gesprek in goede banen leidt, de vrouw die zegt waarom ze teleurgesteld is, de man die het gevoel van de vrouw niet begrijpt. Bij zelfbewustzijn.nl gaan we ervoor om een situatie te creëren waarin de betrokken partijen niet elkaar de schuld geven, maar naar zichzelf kijken. Natuurlijk lezen we dat al terug in de naam van onze url. Relatietherapie in Rotterdam bij zelfbewustzijn.nl gaat over naar binnen kijken en niet zo zeer naar buiten of naar de ander om daar naar oorzaken te zoeken. Waar hebben we het precies over wanneer we spreken van zelfbewustzijn en zelfreflectie? Het zijn natuurlijk verschillende dingen maar wat we erg belangrijk vinden om te vermelden is dat het te maken heeft met moed en het vermogen om jezelf vanuit een bepaalde neutrale positie te observeren. De moed om naar binnen te kijken kan helpen inzicht te krijgen in de manier waarop jij op de dingen reageert. Relatietherapie in Rotterdam is therapie die er voor jou is en therapie die er voor zorgt dat je binnen je relatie naar nieuw inzichten kan zoeken. Waar we ook naar kijken bij relatietherapie in Rotterdam is jouw beeld en jouw verwachtingen van hoe het leven eruit moet zien en hoe dat zijn weg vindt in de manier waarop je bent in je relatie. Waar kijken we naar:

  • Jouw aandeel in de relatie;
  • Jouw perspectief en ideeën;
  • De pijnpunten waar je tegenaan loopt.

Relatietherapie in Rotterdam; het openbreken van de discussie

Bij relatietherapie in Rotterdam kijken we zoals gezegd naar jouw aandeel. We kijken naar de manier waarop jouw verwachtingen ook voor bepaalde onvrede zorgt en of je die verwachtingen door het voeren van open gesprekken met relatietherapie in Rotterdam open kunnen breken. Relaties zijn geen vaststaande dingen. Ze zijn in beweging. Ze veranderen van vorm en nemen weer een andere vorm aan. En meebewegen is het beste wat je kunt doen als je wilt blijven groeien. Relatietherapie in Rotterdam kan een mooie manier zijn om de discussie je steeds opnieuw met je partner voert open te breken. Het kan een manier zijn om vooruit te kijken naar de dingen en misschien kunnen jullie wel uit de impasse komen waarin jullie terecht zijn gekomen. Een andere manier van communiceren vinden kan een goede manier zijn om elkaar weer te vinden en weer samen te groeien. Uiteindelijk wil je simpelweg dat je elkaar blij maakt en energie geeft.

De eerste stap zetten

Sommige mensen vinden het eng om de eerste stap te zetten. Vaak zit in die weerzin juist de meeste angst en is het nemen van de stap zelf helemaal niet het grootste probleem. Hulp vragen en uitreiken voor relatietherapie in Rotterdam kan de eerste stap zijn naar een meer harmonieus samenzijn en dat doen je samen. Het gesprek aangaan, met elkaar en begeleiding kan al heel snel tot mooie resultaten leiden. Je leert tijdens deze gesprekken te zien wat er nu eigenlijk gebeurt tussen jullie. Je leert wat er bij jou gebeurt en misschien leer je ook wel veel beter wat er bij je partner gebeurt. Dat is een leuke manier om meer over die ander te weten te komen en je uiteindelijk zelfs nog meer verbonden te voelen met de partner dan je aanvankelijk deed. Wil je meer weten over de mogelijkheden van het voeren van gesprekken met een therapeut. Neem contact op en we bespreken de mogelijkheden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn