Sommige diersoorten noemen we gewoon dieren, andere ongedierte en die gaan we te lijf met ongediertebestrijding. Waarom is dat nu zo? Omdat het hierbij gaat om beestjes die je liever niet tegenkomt, tenminste, niet in of direct rond je huis. Omdat ze hier schade aan aan kunnen brengen of omdat ze jou tot last kunnen zijn. Aan welke beestjes denk jij het eerst als het hierover gaat? Mensen die huisdieren hebben, zullen nu ongetwijfeld denken aan de vlooien die zij met regelmaat in hun woning vinden. Heel erg vervelend voor je huisdier, maar ook voor jezelf want ze bijten ook graag mensen. Ongediertebestrijding is wat dat betreft ook zeker niet verkeerd! Mensen die op het platteland wonen of juist in de stad, zullen regelmatig te maken krijgen met muizen en soms ook met ratten. Notoire overbrengers van ziektes zijn dit en ze eten ook nog eens jouw eten op, knagen aan je meubels en je kabels en geven veel stank door hun keutels. En zo zijn er nog vele meer soorten diertjes die je liever niet hebt en waarvoor je graag ongediertebestrijding inschakelt, zoals wespen, vliegen, kakkerlakken, mieren, zilvervisjes, bedwantsen, houtduiven en mollen.

Ongediertebestrijding voorkomt of eindigt plaag

Eén overkoepelend kenmerken van dieren waarvoor je ongediertebestrijding in wilt schakelen, is dat ze voor overlast kunnen zorgen. Een ander kenmerk van ongedierte is dat ze zich over het algemeen heel erg snel voortplanten. Vaak is het zo dat je er niet zoveel last van hebt als je één of twee van deze beestjes in huis hebt. Natuurlijk kan het storend zijn, maar niet overdreven vervelend. Dat wordt echter natuurlijk wel wat anders op het moment dat jij met een heel serie ervan te maken krijgt of zelfs met een echte plaag. Dat voorkom je natuurlijk liever en daarom is het goed om altijd al op tijd aan ongediertebestrijding te denken! Zie je één muis? Wacht dan niet af totdat je hele groepen heen en weer hoort lopen, maar zet meteen een val of schakel een bestrijder in. Word je gebeten door een vlo? Dan is het tijd om met de vlooienbestrijding aan de slag te gaan. Wacht echt nooit te lang af, want voordat je het weet hebben ze zich enorm vermenigvuldigd. Heb jij een bedrijf, zoals een hotel of horecagelegenheid, dan is het zelfs aan te raden om preventief aan ongediertebestrijding te doen en af en toe iemand langs te laten komen om te controleren of alle nodige voorzorgsmaatregelen nog van kracht zijn. Want je kunt ook zeker wat doen om een uitbraak te voorkomen!

Vind bestrijder via Beestjes Kwijt

Wat voor maatregelen je kunt treffen om te voorkomen dat je vaak met ongediertebestrijding aan de slag moet, kun je lezen op de website van Beestjes Kwijt. Zij geven per diersoort tips over hoe je kunt voorkomen dat je hier last van krijgt. Maar dat niet alleen, je kunt bij hen ook terecht voor specialisten op het gebied van ongediertebestrijding! Hoe gaat dit in zijn werk? Echt heel eenvoudig:

  • jij neemt contact op met Beestjes Kwijt
  • zij contacteren een bestrijder bij jou in de buurt
  • deze komt zo snel mogelijk bij jou langs en gaat met de bestrijding aan de slag

Je ziet, het werkt echt heel eenvoudig! Door hun grote netwerk kunnen zij jou bovendien echt altijd helpen, waar in het land jij ook maar woont! Heb jij last van ongedierte, dan kun je natuurlijk zelf met de bestrijding aan de slag gaan, maar als je zeker wilt weten dat dit goed gebeurt en dat je echt van de beestjes verlost bent, dan is het aan te raden om te kiezen voor professionele ongediertebestrijding via Beestjes Kwijt!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn