Wijtmansplastics - Kunststof tanksHet bewaren van je spullen is een van de zaken waar vaak te weinig rekening mee wordt gehouden bij het kopen en inrichten van een huis. Er wordt eerst gekeken naar de afmetingen van de woonkamer, keuken en slaapkamer en naar de aanwezige voorzieningen. De aandacht gaat uit naar de tuin, het sanitair en de staat van de keuken, terwijl voldoende ruimte voor het bewaren van al je spullen vaak weinig aandacht krijgt. Als je ergens gaat wonen is het echter heel belangrijk dat je ervoor zorgt dat je al je eigendommen kwijt kunt op een plek waar het niet in de weg staat. Niemand wordt blij van een grote kast met spullen midden in de woonkamer, maar als je er bij het uitzoeken van een huis niet op let krijg je hier al snel mee te maken. Een woning met weinig kastruimte levert al snel problemen op omdat je geen goede plek hebt voor al je spullen. Vaak wordt een extra slaapkamer ingericht als kast of er is een kelder of berging aanwezig. Veel spullen wil je opbergen op een manier die ervoor zorgt dat je woning er netjes uitziet en waarbij je spullen beschermd worden. Bij de opslag van andere middelen, ook buiten je huis, is dit net zo belangrijk. Bedrijven hebben bijvoorbeeld behoefte aan verschillende middelen om allerlei producten in op te slaan en te vervoeren. Zo worden bijvoorbeeld vaak kunststof tanks gebruikt om verschillende soorten producten in te vervoeren. Kunststof tanks hebben veel voordelen en eigenschappen waardoor de opslag van gevaarlijke middelen zoals chemische stoffen mogelijk wordt gemaakt. Kunststof tanks zijn er echter in veel verschillende varianten en het kunststof waarvan de tanks gemaakt worden is niet altijd hetzelfde. Daarom is het verstandig om je goed te verdiepen in de verschillende mogelijkheden van kunststof tanks als je iets wilt vervoeren of opslaan, vooral als het gaat om gevaarlijke stoffen.

Verschillende soorten kunststof tanks

Als je aan kunststof tanks denkt, zul je eerst aan een standaard watertank denken. Water is een van de vloeistoffen die heel goed bewaard en vervoerd kan worden in een kunststof tank. De meest bekende vorm van deze tank is de Jerrycan, een handzame kleine tank waarin je zelf water kunt bewaren en verplaatsen. Op de camping is het handig dergelijke kunststof tanks te gebruiken. Wanneer echter grotere hoeveelheden van een vloeistof of ander product vervoerd moet worden, kun je het beste eens goed onderzoek doen naar de soorten kunststof tanks die er zijn. Kunststof tanks worden veel gebruikt voor het opslaan van water, chemicaliën, oliën en afvalwater. In de meeste gevallen worden deze kunststof tanks gemaakt van Polyetheen, Polypropeen, PVC of PVDF. Ook kunnen de tanks worden versterkt met glasversterkende kunststof. Wat betreft de afmetingen en de inhoud van de kunststof tanks kun je voor veel variaties kiezen. Een standaard tank begint met een inhoud van 100 liter en is verkrijgbaar tot een inhoud van 100.000 liter. Je kunt daarnaast kiezen voor een bovengrondse of een ondergrondse variant. Er zijn dus veel verschillende mogelijkheden. Allereerst is het dus van belang dat je goed weet wat voor soort tank je wilt. Dit heeft alles te maken met de vloeistof die je wilt bewaren in de tank. Een chemische stof kan een bijtende werking hebben en het materiaal van de tank aantasten. Daarom is het belangrijk dat er wordt gekozen voor kunststof tanks die bestand zijn tegen deze bijtende werking. Daarnaast moet de tank die je kiest groot genoeg zijn, maar moet je hem ook kwijt kunnen. Een klein bedrijf met een klein bedrijfspand kan bijvoorbeeld beter kiezen voor een kleinere tank die vaker wordt bijgevuld dan een groter exemplaar dat altijd in de weg staat. Daarom is het verstandig eerst op een rijtje te zetten wat je precies wilt, voor je kunststof tanks gaat kopen.

Kunststof constructies en toepassingen

Als je op zoek bent naar kunststof tanks kun je het beste eens kijken op www.wijtmansplastics.nl. Wijtmans Plastics is een bedrijf dat allerlei soorten producten verkoopt die onder andere de opslag van vloeistoffen mogelijk maakt. Op de website wordt duidelijk uitgelegd wat de mogelijkheden zijn van de verschillende soorten tanks. Wijtmans Plastics levert kunststof opslagtanks, opslagvaten, procestanks en werktanks in verschillende soorten en maten. De tanks met een rechthoekig formaat kunnen worden verstevigd met een stalen constructie of een frame, zodat je zeker weet dat je gevaarlijke of kostbare stoffen veilig bewaard worden. Daarnaast kunnen de tanks worden uitgerust met verschillende extra’s:

  • kooiladders, looproosters en bordessen
  • supports voor doseerpompen
  • mangaten met deksels
  • traverses voor roerwerken
  • aansluitingen voor leidingwerken en appendages
  • niveau-, meet- en aanwijsapparatuur
  • overloopgoten en randen
  • conische of schuine bodems voor bezinkbare stoffen

Met al deze extra mogelijkheden wordt het gebruik van de kunststof tanks binnen het bedrijf een stuk veiliger en gemakkelijker. De mangaten zorgen ervoor dat het mogelijk is om voor onderhoud of schoonmaak in de tank te komen, terwijl de verschillende soorten meetapparatuur ervoor zorgen dat er altijd kennis bestaat over de inhoud van de tank zodat eventuele problemen voorkomen kunnen worden. De tanks van Wijtmans Plastics zijn geschikt voor allerlei soorten vloeistoffen en gevaarlijke stoffen zoals Chroomzuur, Zwavelzuur, Salpeterzuur, Zoutzuur, Natronloog en Chloorbleekloog. Ook voor water en afvalwater worden speciale dubbelwandige kunststof tanks geleverd in uiteenlopende formaten. Kortom: voor kunststof tanks van hoge kwaliteit neem je een kijkje op www.wijtmansplastics.nl of neem direct contact op via de contactgegevens op de website.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn