Boilergarant - keukenboiler kopenEen fijn huis is heel belangrijk. Als je kunt doen wat je wilt in je woning en het een fijne plek vindt, is je woonplezier hoger en ben je over het algemeen een gelukkiger mens. Je woonplezier wordt door een aantal zaken bepaald. Ten eerste is dit hoe gezellig je het huis vindt, wat onder andere door de inrichting wordt bepaald. Als je de inrichting zelf hebt uitgezocht zal het in de meeste gevallen je smaak zijn, maar als je bijvoorbeeld bij iemand in trekt of samen gaat wonen kun je niet alles in je huis mooi vinden. Met wat overleg kun je met een paar kleine ingrepen gelukkig veel doen. Een verfje op de muur kan bijvoorbeeld al een groot verschil maken. Naast de sfeer in de woning zijn ook de voorzieningen belangrijk. Een toilet en badkamer heb je nodig voor je persoonlijke hygiëne en een keuken heb je nodig om eten te kunnen maken. Je hebt keukens in heel veel verschillende soorten en maten, van simpel tot zeer uitgebreid. Hoe uitgebreid en luxe je keuken is, kun je laten afhangen van je budget maar ook van je eigen wensen en eisen. Als je bijvoorbeeld niet wilt wachten op warm water kun je een keukenboiler kopen. Een keukenboiler is een aparte boiler voor in je keuken, waarmee het warme water dat uit de kraan komt wordt verwarmd. Je kunt een keukenboiler kopen als je lang moet wachten op het warme water dat uit de cv komt, bijvoorbeeld omdat de ketel helemaal aan de andere kant van het huis hangt. Voor je een keukenboiler kopen gaat moet je echter wel zeker weten dat het voor jou de beste keuze is. Er zijn namelijk een aantal nadelen verbonden aan deze boiler en deze nadelen moeten niet opwegen tegen de voordelen als je een keukenboiler kopen gaat.

Waarom een keukenboiler kopen?

De meeste mensen kiezen voor een keukenboiler kopen als de cv-ketel niet in de buurt van de keuken hangt. Wanneer je vaak in de keuken bezig bent, heb je veel warm water nodig. Wanneer het warme water lang op zich laat wachten, kan dit heel vervelend zijn. Als je een keukenboiler kopen gaat wordt dit probleem opgelost. In een keukenboiler wordt water verwarmd, dat door je kraan naar buiten komt. Deze boiler kun je direct boven of onder de keukenkraan hangen, waardoor er direct warm water uit de kraan komt. Het grootste voordeel van een keukenboiler kopen is dus dat je niet meer hoeft te wachten op warm water in de keuken. Een keukenboiler kopen heeft echter niet alleen maar voordelen. Ten eerste is een keukenboiler kopen slecht voor je energierekening. Het water wordt verwarmd met elektriciteit, terwijl de cv-ketel gas gebruikt voor het verwarmen van water. Het stoken met elektriciteit is tot drie keer duurder dan verwarmen met gas. Als je een keukenboiler kopen gaat ben je dus veel meer kosten kwijt voor je energie. Daarnaast moet de boiler een eigen plek hebben in de keuken. Veel mensen willen de boiler niet in het zicht hangen en kiezen daarom voor een keukenboiler kopen die ze in het keukenkastje hangen. Dit betekent dat je direct veel kastruimte moet opgeven voor de boiler. Daarnaast moet er vaak een aparte stroomgroep worden aangelegd als je een keukenboiler kopen gaat. Het apparaat heeft veel stroom nodig en alleen met een eigen stroomgroep is het mogelijk om op een veilige manier alle apparaten in je keuken te blijven gebruiken. Ook moet het apparaat worden aangesloten op de waterafvoer. Ten slotte moet je rekening houden met de stilstandverliezen als je een keukenboiler kopen gaat. Het water in de boiler wordt verwarmd, maar als het niet wordt gebruikt koelt het weer af. Dit betekent dat het water steeds opnieuw verwarmd wordt, ook als je geen warm water gebruikt. Als je niet veel thuis bent is een keukenboiler kopen daarom geen goed idee: als je overdag veel thuis bent en veel warm water gebruikt is een keukenboiler kopen wel een handige optie.

De juiste boiler kopen

Als je heb besloten om een keukenboiler te kopen, kun je op zoek gaan naar het meest geschikte exemplaar. Ten eerste moet je kijken naar hoe vaak je de boiler gebruikt. Als je op bepaalde momenten veel warm water nodig hebt kan een hot-fill exemplaar een goede keuze zijn. Een hot-fill boiler wordt gevuld met warm water dat door de cv-ketel is verwarmd. Het verwarmen van water door de cv-ketel is veel goedkoper dan het verwarmen met elektriciteit en daarom kan dit een voordelige optie zijn. Als je echter vaak kleine beetjes warm water gebruikt, kun je beter geen hot-fill exemplaar kopen. Vooral als de leidingen van de cv-ketel lang zijn, wordt er steeds een klein beetje warm water naar de boiler gestuurd dat onderweg een groot deel van zijn warmte weer verliest. Het warme water moet vervolgens alsnog door de boiler worden verwarmd. Het is dus afhankelijk van het gebruik van de boiler, of het verstandig is om een hot-fill uitvoering te kopen. Ten slotte kun je kiezen tussen een close in en een close up keukenboiler. Een close in model wordt in het keukenkastje onder de kraan geplaatst, terwijl een close up uitvoering boven de kraan wordt gemonteerd. Meer informatie over deze boilers kun je vinden op www.boilergarant.nl. Ook kun je hier direct een keukenboiler kopen. Je vindt er verschillende modellen die je direct kunt bestellen via de website.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn