Heb jij al een kattenverzekering afgesloten voor jouw lieve poezenbeest? Zo niet, dan is het zeker aan te raden om eens te overwegen of dit voor jou een goed idee is. Wanneer is het afsluiten hiervan nu niet nodig? Dat is bijvoorbeeld het geval als jij zelf een redelijk bedrag op je spaarrekening hebt staan en je een redelijk tot hoog inkomen hebt. Met andere woorden, als jij altijd zonder problemen de rekeningen van dierenartsen kunt voldoen, ook als deze hoog uitvallen. In alle andere gevallen kan een kattenverzekering zeer goed van pas komen. Soms is er helaas een dure behandeling nodig om de gezondheid van jouw kat weer te herstellen, bijvoorbeeld vanwege een ziekte of een ongeval. Het zou natuurlijk heel vervelend zijn als jij op een gegeven moment moet kiezen tussen eten kopen voor je gezin of de dierenarts betalen. Dergelijke dilemma’s en problemen wil je natuurlijk absoluut voorkomen. Door het afsluiten van een kattenverzekering weet je dat je hier niet mee geconfronteerd zult worden, je weet dat de kosten gedekt zijn en dat jij je hier geen zorgen om hoeft te maken.

Welke kattenverzekering kies jij?

Lijkt een kattenverzekering afsluiten jou voor jouw situatie ook een goed idee, dan is het verstandig om je eerst even in te lezen over het onderwerp. Zoals met alle verzekeringen het geval is, geldt ook hierbij dat je altijd goed moet lezen wat de voorwaarden precies zijn. Het zou immers ontzettend vervelend zijn als jij er later opeens achter komt dat de operatie die jouw kat heeft moeten ondergaan niet vergoed wordt door de verzekeraar. Let daarom nooit alleen maar op de premie van de kattenverzekering, maar kijk ook naar wat voor dekking zij bieden. Vergoeden zij alle soorten behandelingen of zijn er zaken die er buiten vallen? En wordt er van jou een eigen bijdrage verwacht of niet? En zit er ook een maximum aan wat zij vergoeden per behandeling of bijvoorbeeld per jaar? Allemaal zaken waar je echt op moet letten voordat je ergens je handtekening onder zet. Anders kan het maar zo zijn dat je alsnog voor heel veel van de kosten zelf opdraait en betaal je dus eigenlijk voor niets premie. Lees je dus eerst goed in voordat je overgaat tot het afsluiten van een kattenverzekering, dan weet je zeker dat je een afgewogen beslissing kunt nemen.

Tinki.nl helpt je kiezen

Heb jij altijd moeite met het zelf op onderzoek uitgaan, verschillende verzekeraars en verzekeringen met elkaar vergelijken en dan uit het gehele aanbod dat er is een keus te maken? Dan is het goed om te weten dat Tinki.nl jou kan helpen met het vinden van de ideale kattenverzekering voor jouw situatie! Zij zijn een vergelijkingssite op het gebied van producten van dieren en ook voor verzekeringen bieden zij jou een handige vergelijkingsmogelijkheid. Grote voordelen van het gebruik maken van Tinki.nl zijn:

  • zij bieden een overzicht van meer dan twintig verschillende verzekeringen
  • je vindt bij hen altijd de goedkoopste kattenverzekering met de door jou gewenste dekking
  • zij zijn volledig onafhankelijk en bieden dus een eerlijk oordeel over ieder product

Je hoeft bij hen dus op geen enkele manier bang te zijn dat zij bepaalde verzekeringsmaatschappijen hoger laten scoren, omdat zij hiervoor betaald krijgen. Nee, je kunt echt helemaal op hun oordeel vertrouwen, doordat zij helemaal onafhankelijk zijn. Daarnaast is het prettig dat je bij hen ook veel informatie kunt vinden over huisdierverzekeringen. Je kunt hierdoor een goed beeld krijgen van de opties die je hebt en de zaken waar je aan moet denken. Op het moment dat je een kattenverzekering af wilt sluiten, is Tinki dus het adres om eens te bezoeken!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn