Er zijn heel veel dingen die je voor je kat kunt kopen, een krabpaal is daar een van. Als consument weet je natuurlijk dat er dingen zijn die fabrikanten jou proberen te verkopen, terwijl ze niet echt nodig zijn. Dat is met producten voor huisdieren niet anders. Is een krabpaal nu iets wat je echt moet kopen voor jouw katten of is het iets waar zij ook wel zonder kunnen? Dat is iets wat je natuurlijk graag wilt weten voordat jij een aankoop doet. Want hoewel jouw huisdieren belangrijk voor je zijn, wil je uiteraard ook geen onnodige dingen voor ze kopen.

Het belang van een krabpaal

Als je in dierenwinkels rondkijkt naar spullen voor poezen, dan zul je daar heel veel verschillende artikelen kunnen vinden. Ben jij nog nooit in je leven baasje van een poes geweest, dan kan het lastig zijn om te bepalen welke dingen je nu wel of niet moet kopen. Is een krabpaal nu bijvoorbeeld noodzakelijk? Ja, eigenlijk wel. Wat je moet weten van katten is dat krabben voor hen een belangrijke beweging is. Zij doen dit niet om iets kapot te maken, maar omdat ze:

  • hun nagels in goede conditie willen houden
  • hun spieren willen trainen
  • hun geur willen zetten

Krabben heeft dus verschillende belangrijke functies voor de kat en je kunt jouw diertje hier dan ook niet mee op laten houden. Heb je geen krabpaal in huis staan, dan zullen jouw meubels het moeten ontgelden. Stoelen, banken, tafelpoten – niets is dan meer veilig voor de klauwen van je poes! Je kunt dit proberen af te leren, maar zoals gezegd zit dit gedrag nu eenmaal in deze dieren. Effectiever is het dan ook om de plek waar ze krabben te veranderen. Haal een krabpaal in huis en leer je katten dat ze daar hun nagels in mogen zetten, dan zullen ze jouw meubels in het vervolg met rust laten!

Verschillende modellen

Een krabpaal is dus zeker een noodzakelijk product voor jouw kat. Maar als je hier naar op zoek gaat, dan zul je zien dat er veel verschillende exemplaren te koop zijn. Maakt het nu nog iets uit welke jij kiest? Nee, eigenlijk niet. Er zijn kleinere modellen, die heel geschikt zijn als je een kleine woning hebt en maar één poes hebt. Heb je meerdere poezen of een groter huis? Dan kun je voor een groter model kiezen met meerdere palen, dan hebben je katten altijd voldoende ruimte om te krabben. Een krabpaal kan heel eenvoudig zijn en enkel bestaan uit een paal die omwikkeld is met touw. Maar er zijn ook grotere modellen, die voorzien zijn van een of meerdere plekken om te slapen. Sommige hebben ook een touwtje of andere accessoires waar de kat mee kan spelen. Zo heb je met een uitgebreider model dus eigenlijk alles ineen en hoef je niet meer perse ook nog een kattenmand of speelgoed te kopen. Er valt echt genoeg te kiezen, helemaal als je naar krabpaal.nl gaat, dé specialist op het gebied van krabpalen. Hier zul je zeker een geschikt exemplaar kunnen vinden!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn