Steeds meer mensen kiezen in hun huis voor goedkope led verlichting. Dit is niet raar: goedkope led verlichting wordt voor de consument steeds aantrekkelijker. Dit heeft een aantal redenen. In de eerste plaats worden led lampen steeds goedkoper. Het is tegenwoordig dus heel makkelijk om voor een schijntje het hele huis met goedkope led verlichting te verlichten. Hiernaast was vroeger de kleur van goedkope led verlichting wel eens minder aantrekkelijk dan die van een normale lamp. Veel mensen hielden van het oranje licht van de gloeilamp. De felle witte straal van een led lamp werd vaak als onprettig ervaren. Vandaag de dag zijn led lampjes gelukkig veel beter geworden. Het licht is plezieriger en dus is het voor de consument veel fijner deze aan te schaffen. Wanneer je goedkope led verlichting aanschaft moet je met een aantal zaken rekening houden:

  • Lichtopbrengst
  • Verbruik
  • Inschakeltijd
  • Levensduur
  • Kleurtemperatuur

Het allerbelangrijkst bij het uitkiezen van goedkope led verlichting is natuurlijk de lichtopbrengst. Deze opbrengst wordt gemeten in lumen. Hoe hoger het aantal lumen, des te meer wordt de ruimte verlicht. Het is belangrijk de juiste lamp te kiezen voor de juiste ruimte. In een garage is over het algemeen wat minder zicht nodig. Hiervoor kies je dan een lamp die wat minder verbruikt en wat minder licht geeft. In een badkamer of woonkamer is het fijn dat je eigenlijk direct goed zicht hebt. Je wilt verlichting die sterk is waardoor je goed kunt opruimen of waardoor de kamer lekker licht en ruim aanvoelt. Dit kun je bereiken door grote ramen, maar ook door een goede lamp. Goedkope led verlichting kan ervoor zorgen dat je woonkamer prima wordt verlicht. Een kelder is altijd een lastig geval. Aan de ene kant is het fijn dat je goed kunt zien in de donkere hoekjes, aan de andere kant is een sterke lamp eigenlijk overbodig. Hier kun je kiezen voor wat je zelf prettig vindt. Kom je vaak in de kelder, dan is een sterke lamp erg handig. Bewaar je in de kelder spullen die je eigenlijk nooit gebruikt, dan kan je prima toe met goedkope led verlichting die wat minder lumen produceert. Denk er wel om dat een goede lichtbron erg belangrijk is. Veel klachten die binnenshuis optreden, zoals aanhoudende hoofdpijn, kunnen worden veroorzaakt door onvoldoende verlichting van ruimtes waar veel in wordt geleefd.

Goedkope led verlichting; betrouwbaarheid en werkbaarheid

Wat maakt goedkope led verlichting betrouwbaar? In de eerste plaats kun je kijken naar het verbruik. Een lamp met een hoog verbruik en een lage lichtopbrengst is vaak niet van goede kwaliteit. Bij goedkope led verlichting kan deze kwaliteit nog wel eens tegenvallen, zeker als je een lamp hebt gekocht bij een kwalitatief minder goede aanbieder. Zorg er dus altijd voor dat je een lamp koopt bij een verantwoorde winkel of leverancier en dat je goed let op het verbruik. In de tweede plaats is ook de levensduur belangrijk. De kwaliteit van een lamp is goed te meten aan de tijd die het kost voordat deze kapot gaat. Wanneer een lamp veel sneller kapot gaat dan de gemelde levensduur, dan kun je te maken hebben met een onbetrouwbare lamp. Natuurlijk kan de lamp ook toevallig stuk zijn gegaan. Je kunt ervoor kiezen om altijd twee dezelfde lampen aan te schaffen, zodat je goed kunt bepalen of de betrouwbaarheid goed is. Soms worden lampen ook per tweetal verkocht. Verder moet je bij de aanschaf van goedkope led verlichting ook rekening houden met de werkbaarheid. Belangrijk voor een goede werkbaarheid zijn de inschakeltijd, de kleurtemperatuur en natuurlijk de fitting. De inschakeltijd is de tijd die het kost voordat de lamp goed brandt. Bij spaarlampen heb je vast wel eens opgemerkt dat het enige tijd duurt voordat het product op volle sterkte is. Je moet vaak even wachten voor je echt goed kunt zien. Bij goedkope led verlichting heb je dit probleem niet. De lampen gaan snel aan en branden snel op goede sterkte. Denk wel aan de kleurtemperatuur. Deze wordt vaak vermeld in Kelvin. Goedkope led verlichting met een lage kleurtemperatuur geeft een warme uitstraling, wat meer zoals een gloeilamp. Voor een koelcel is koelwit, of 8000 Kelvin, ook prima. Tot slot is de fitting natuurlijk essentieel. Een lamp zal niet werken zonder de juiste aansluiting. Een veelvoorkomende fitting is E27. Deze wordt veel gebruikt in gangpaden, hallen of woonkamers. Kijk altijd welke fitting je nodig hebt zodat je geen goedkope led verlichting koopt die je niet kunt gebruiken.

Zoek naar kwaliteit!

Er zijn een heleboel winkels die goedkope led verlichting verkopen. Dit kunnen ook winkels zijn die zich hier eigenlijk helemaal niet in specialiseren. Denk bijvoorbeeld aan winkels zoals de Blokker, de Hema of Ikea. De lampen die deze bedrijven verkopen kunnen erg goed zijn, maar de kwaliteit kan ook tegenvallen. Bij een goede leverancier weet je altijd zeker dat de lampen betrouwbaar zijn en lang meegaan. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op http://www.ledoutletshop.nl/. Op deze website vind je allerlei verschillende soorten led lampen. Bovendien vind je ook informatie over alle mogelijkheden die je hebt. Op de website staat een contactformulier zodat je moeiteloos met de aanbieder kunt overleggen over de beste opties. Betalen is erg eenvoudig, via iDEAL of creditcard en is helemaal veilig. Wanneer je dus op zoek bent naar goedkope led verlichting van hoge kwaliteit ben je hier aan het juiste adres. Wacht niet langer en surf snel naar de website.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn