Het afgelopen jaar heb ik besloten om mijn leven een andere richting te geven. Zoals iedereen wel weet zijn de huidige economische tijden nogal zwaar en ook ik heb dit persoonlijk ondervonden. Het bedrijf waar ik werkte besloot zoals vele andere bedrijven een reorganisatie te houden. Veel mensen moesten weg of minder dagen gaan werken. Hier hoorde ik ook bij. Nu werd ik niet helemaal ontslagen maar ik was gedwongen om fiks in te leveren op mijn uren. Dit zette mij natuurlijk wel onder druk om mijn werk weer eens goed te heroverwegen. Hoe kom ik nu vanaf dit punt uit op het onderwerp folders drukken? Dat zal ik nu gaan uitleggen. Ik ontdekte dat ik eigenlijk wel eens iets heel anders met mijn leven zou willen doen dan alsmaar achter een bureau zitten en bij een bedrijf in dienst te zijn. Ik realiseerde me dat dit de uitgelezen kans was om iets te gaan doen wat ik eigenlijk al heel lang wilde: voor mezelf beginnen. Dit ben ik dus uiteindelijk ook gaan doen. Als ondernemer leer je dat het belangrijk is om jezelf te promoten en jezelf duidelijk neer te zetten. Daarom moet je dus informatie over je bedrijf verspreiden. Zo kwam er dus toe om folders te drukken waarin een goede weergave van mijn bedrijf zou staan. Ik leerde ook dat je over folders drukken goed moet nadenken als je hieraan begint. Natuurlijk kan iedereen folders drukken, maar als je echt een goede wil maken is dit nog best wel lastig. Je moet een goede samenvatting van je bedrijf en je ideeën en idealen hebben om in de folders te drukken. Verder komt er ook nog eens een groot creatief aspect kijken bij folders drukken. De folders dienen namelijk een overzichtelijke en aantrekkelijke lay-out te hebben die bij je bedrijf past. Ook is een eigen logo en huisstijl een must. Folders drukken bleek uiteindelijk zo eenvoudig nog niet! Gelukkig heb ik, met een beetje hulp van buitenaf, het voor elkaar gekregen om hele mooie folders te drukken. Hieronder kun je meer lezen over de manier waarop het folders drukken in zijn werk ging.

De mogelijkheden van folders drukken

Misschien vraagt u zich nu af wat voor bedrijf ik precies heb opgericht. Om deze reden zal ik dat nu even kort toelichten. Al gedurende mijn hele leven heb ik een passie gehad voor gezond en lekker eten. Ook heb ik een opleiding diëtetiek gevolgd, maar hier heb ik om bepaalde redenen uiteindelijk niet veel mee gedaan. Toch bleef dit altijd erg aan mij trekken. Daarom heb ik nu besloten om mijn eigen voedingsconsult praktijk op te richten. Bij het folders drukken was het voor mij om deze reden belangrijk dat de gedrukte folders mijn ideeën zouden uitstralen. De vormgeving en de lay-out moesten de link met gezond eten zien te leggen, zonder dat het nodig zou zijn om de tekst hier helemaal voor te lezen. Gelukkig is een van mijn vrienden grafisch ontwerper, en zij heeft mij geholpen met deze dingen. Ook heeft ze een logo voor mijn bedrijfje ontworpen waar ik erg blij mee ben. Verder bleek tijdens het folders drukken dat er nog meer stof was tot nadenken. Bij folders drukken heb je als klant namelijk de keuze uit veel verschillende mogelijkheden. Dit is aan de ene kant heel fijn, want je kunt de folders drukken naar je eigen smaak. Aan de andere kant zijn al deze keuzemogelijkheden ook een beetje intimiderend. Soms zie je door de bomen het bos niet meer en weet je echt niet meer wat de juiste keuze is voor het folders drukken. De dingen waar je uit kunt kiezen voor het folders drukken zijn namelijk:

  • Het formaat. Bij het bedrijf waar ik heen ging om folders te drukken bood de keuze uit maar liefst 17 verschillende formaten.
  • De papiersoort
  • Het gewicht, afhankelijk van het papier
  • De afwerking, bijvoorbeeld glanzend of mat
  • De vouwwijze van de brochure
  • De bedrukking, bijvoorbeeld full color of zwart wit
  • De oplage van de brochure

Gelukkig bood ZoGedrukt, het bedrijf waar ik naartoe ging, een uitstekende service en ze hebben me bij dit proces zeer goed geholpen. Na afloop van het folders drukken ben ik dan ook zeer te spreken over het eindresultaat.

Kijk voor de laatste top deals op het internet

Helaas is het drukken van brochures niet gratis. Voor het opstarten van een eigen bedrijf moet je natuurlijk investeren, maar helaas had ik op dat moment niet heel veel geld over en daarom ben ik op zoek gegaan naar een goedkope maar kwalitatief hoogstaande optie. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een goede en goedkope deal. Deze had ik gelukkig vrij snel gevonden. Vervolgens moest ik een aantal keuzes maken betreffende onder andere het formaat en de soort papier die gebruikt zou worden en ik kon het bestand met daarin het format voor de brochure uploaden op de website. Dit alles was georganiseerd in een duidelijk en overzichtelijk stappenplan en dit maakte het allemaal lekker eenvoudig. Zo ging het uploaden en het laten drukken van de brochures erg snel en ze werden ook nog eens binnen een paar dagen afgeleverd! Zo kon ik gelijk door met het promoten van mijn bedrijf en dit heeft zeker zijn vruchten afgeworpen. Ik zou het aan iedereen die folders wil drukken aanraden om op het internet te gaan kijken naar een aantrekkelijk deal!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn