Voor kinderen is het heel erg goed om te spelen. Dit leert ze om situaties na te bootsen die ze gezien hebben en hier kunnen ze weer van leren. Maar er zit natuurlijk wel een groot verschil in de verschillende soorten speelgoed die er te krijgen zijn. Er zijn weinig merken te vinden die zulk leerzaam speelgoed bieden als het merk fischertechnik en die de creativiteit en het technisch inzicht zo weten te stimuleren. Wat voor producten maakt fischertechnik nu precies? Zij maken bouwpakketten die kinderen in staat stellen om zelf bijvoorbeeld een graafmachine na te bouwen of een huis, helikopter of vrachtwagen, om maar eens wat voorbeelden te noemen. In ieder bouwpakket zitten uiteraard de bouwsteentjes en onderdelen die nodig zijn voor het vervaardigen van de specifieke modellen die op de verpakking getoond worden. Maar doordat de bouwstenen van fischertechnik op verschillende manieren aan elkaar te koppelen zijn, is er veel meer mogelijk dan één oplossing. Kinderen kunnen er mee blijven uitproberen om nieuwe dingen te maken, ze kunnen de onderdelen steeds weer op een andere manier in elkaar zetten en zo ontdekken wat stevige constructies zijn en wat niet. Wat ze wel kunnen bouwen en wat niet lukt. Fischertechnik geeft de jeugd hierdoor dus echt de mogelijkheid om de eigen grenzen te verkennen en steeds meer technisch inzicht te ontwikkelen. Het biedt daardoor niet alleen veel spelplezier, het is ook een zeer goede voorbereiding op een toekomst richting een technisch beroep. Doordat dit spelenderwijs gebeurt, hebben de kids bovendien niet in de gaten dat ze echt iets aan het leren zijn en dat is vaak toch wel de leukste en meest effectieve manier om nieuwe dingen aan te leren. Als u op zoek bent naar een cadeau voor uw kind of kleinkind, dan is een bouwpakket van fischertechnik dus zeker een goede keuze.

Voor alle leeftijden is er fischertechnik

Bij de aanschaf van een cadeau is het natuurlijk belangrijk om te weten voor welke leeftijdsgroep het product bedoeld is. Hoewel iedereen ergens zal moeten beginnen met leren, maakt het natuurlijk wel uit of een kind vijf of tien is als hij of zij voor het eerst met fischertechnik gaat spelen. Fischertechnik heeft daarom ook voor verschillende leeftijdscategorieën verschillende producten ontwikkeld. Op de doosjes is goed te zien binnen welke categorie het valt en voor welke leeftijd het bedoeld is. De verschillende categorieën die onderscheiden worden, zijn:

  • Junior, voor kinderen van vijf jaar en ouder, deze pakketten zijn zeer eenvoudig en bevatten weinig kleine onderdelen. Het is vooral bedoeld om een eerste ervaring op te doen met de werking van techniek en met de werking van de producten van fischertechnik.
  • Basic, voor zeven jaar en ouder, de onderdelen worden wat kleiner, de te bouwen modellen realistischer, maar het bouwproces blijft eenvoudig.
  • Advanced, vanaf zeven jaar, is bedoeld voor jongens en meisjes die al jong zijn begonnen met dit speelgoed en er al veel ervaring mee op hebben gedaan. Zij kunnen hiermee veel technische constructies leren en de principes achter vier-wiel aansturing en hijskranen ontdekken.
  • Profi, voor acht jaar en ouder, speciaal voor jonge uitvinders. Hiermee kunnen zij ontdekken hoe bijvoorbeeld zonnecellen werken, hoe elektrische motoren ingezet kunnen worden en hoe windenergie gebruikt kan worden. Spelenderwijs bouwen zij zo heel veel technisch inzicht op.
  • Robotics stelt kinderen van acht jaar en ouder in staat om hun bouwwerken aan te sluiten op een Windows computer en ze vanaf daar aan te sturen. Ze kunnen bijvoorbeeld een lasrobot of een ponsmachine maken.
  • Industry, voor degenen die vergevorderd zijn, waarmee verschillende soorten 3D robots gebouwd kunnen worden, net als bijvoorbeeld pneumatische machines

Naast al deze pakketten maakt fischertechnik het ook nog mogelijk om losse onderdelen aan te schaffen, om een pakket weer compleet te maken als er iets kwijtgeraakt is of om de kleine bouwers in staat te stellen om nog meer naar eigen inzicht aan de slag te gaan. In de fischertechnik Plus lijn vindt u bovendien bouwdozen die het kind in staat stellen om aan de slag te gaan met licht, beweging en geluid.

Online aanschaffen

Wilt u producten van fischertechnik aan gaan schaffen, dan kunt u dit het eenvoudigst doen via de speciale fischertechnikwebshop.com. Hier vindt u een ruime keuze aan producten van dit merk, aangezien zij officieel dealer hiervan zijn. Voor welke leeftijdscategorie u ook iets zoekt, u vindt het bij hen zeker. Zij hebben bovendien ook een speciale folder voor scholen die met deze bouwpakketten aan de slag willen gaan en zo de technische kennis bij hun leerlingen willen verbeteren. Want spelen hoeft natuurlijk niet alleen thuis te gebeuren, dit leerzame materiaal kan ook heel goed op scholen ingezet worden om de kinderen op een leuke manier te stimuleren met techniek bezig te zijn. Een groot voordeel van de artikelen van fischertechnik is dat alle onderdelen altijd op elkaar passen en dat alle bouwpakketten die ooit gekocht zijn hun waarde daardoor blijven behouden. De onderdelen van de eerste pakketten kunnen ook voor de ingewikkeldere bouwwerken nog goed gebruikt worden. Alhoewel in combinatie met elektriciteit natuurlijk niet altijd alle onderdelen van fischertechnik meer geschikt zijn. Doordat kinderen steeds weer nieuwe dingen kunnen leren en steeds weer nieuwe dingen kunnen toevoegen, als licht, windenergie en elektriciteit, blijft het speelgoed steeds weer een uitdaging bieden. Als u uw kind dus graag op een speelse manier wilt stimuleren om het technisch inzicht te ontwikkelen, is fischertechnik ideaal.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn