Een maand geleden verhuisden mijn team en ik naar een nieuw kantoor. Ik werk voor een internationaal bedrijf en wij hebben het hoofdkantoor in het zuiden van Nederland zitten. Ik manage een team van accountmanagers en voorheen werkte iedereen vanuit dezelfde locatie. Hierdoor moest iedereen vanuit hetzelfde kantoor zijn of haar regio bezoeken. Voor de mensen die de zuidelijke regio’s van Nederland moesten verzorgen was dit geen probleem. Deze collega’s kunnen gemakkelijk een auto pakken en zijn binnen een uur bij de klanten, of hun afspraak. Voor de collega’s die de noordelijke regio’s van Nederland verzorgen was dit een groot probleem. Zij waren veel tijd kwijt met het bezoeken van de klanten en moesten van te voren alles goed plannen. Sommige collega’s zaten meer de 4 uur per dag in de auto en besloten daarom om minder vaak klanten te bezoeken. Dit was niet wat het bedrijf wilde, daarom besloten we om een nieuw kantoor te openen in het noorden van Nederland. Ik mocht dat kantoor openen met mijn team, omdat ik al de manager was van dit team. Er zijn weinig mensen met ervaring in het openen van een kantoor, daarom moest ik veel zelf uitzoeken. Gelukkig waren er verschillende mensen die mij konden adviseren en hadden we een bedrijf ingeschakeld. Op het nieuwe kantoor hebben we veel computers staan en we hebben ook een server in een aparte kamer. Voor de serverkamer werd aangeraden om een installatievloer te laten leggen. Onder de installatievloer kunnen dan alle kabels kopen en dat zijn er erg veel bij een server. Daarnaast kan je ook ventilatoren onder een installatievloer plaatsen die helpen om de ruimte te koelen. Een server kan erg heet worden en als het te heet wordt, dan kan de server uitvallen. Deze ruimte goed koelen is daarom erg belangrijk.   

Een installatievloer laten aanleggen door System Floor Technics

Online zochten we naar een bedrijf dat veel ervaring heeft met het plaatsen van een installatievloer en vooral voor ruimtes zoals een server. We vonden verschillende bedrijven, maar voor ons leek System Floor Technics de beste keuze. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het leggen van vloeren, zoals een installatievloer en verhoogde systeemvloeren. We vonden hun website systemfloortechnics.nl online en vroegen om een adviesgesprek. Tijdens dit gesprek legden we uit dat we een server wilden plaatsen en wat de reden daarvoor was. Dit bedrijf raadde ons ook aan om de kabels onder de vloer te leggen en de ruimte goed te ventileren. We vroegen aan hun of zij de vloer konden leggen en welke vloer we het beste konden kiezen. De adviseur wist precies wat wij nodig hadden en kon het hele systeem aanleggen. Ze konden al snel iemand langs sturen, zodat alles klaar zou zijn voordat we naar het nieuwe kantoor zouden verhuizen.

Het kantoor is open

We zitten een paar weken in het nieuwe kantoor en alles is goed geregeld. Een medewerker van System Floor Technics zorgde dat de installatievloer klaar was en dat alles goed was aangesloten. Van te voren werd alles goed getest, zodat we niet voor problemen komen te staan. De serverruimte is goed gekoeld en alle kabels liggen onder de vloer. Wij zijn erg blij met de keuze voor System Floor Technics en kunnen die aan iedereen aanraden.

  • Een adviseur wist precies wat wij in onze situatie nodig hadden
  • Een medewerker kon de installatievloer leggen voordat wij in het nieuwe kantoor trokken
  • De serverruimte wordt goed gekoeld en alle kabels liggen onder de vloer
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn