E-commerce software, te verkrijgen via novulo.com. Wat houdt dit precies in? Je leest het in dit artikel, na het lezen van dit artikel zul je bekend zijn met deze term en kunnen uitleggen wat e-commerce software precies inhoudt. Een en ander zal nu gelijk worden toegelicht. Lees jij ook mee? 
Allereerst wordt besproken wat het precies is, dergelijke software. Vervolgens wordt het doel toegelicht. Want om te weten wat de functie is moet je natuurlijk weten wat het is, dat spreekt voor zich.

E-commerce software: een introductie

Je kunt deze software vinden achter een online winkel, dat wordt ook wel gezien in het woordje e-commerce. Deze software maakt het onder meer mogelijk om de voorraad bij te houden maar ook het toevoegen van producten en het verwijderen van producten behoort hiertoe. En bedenk je eens dat mensen nog steeds zelf BTW berekenen; hier moet toch een eenvoudigere tool voor zijn? Dat is hier dus ook het geval. Alle andere zaken die van belang zijn om de webwinkel goed te kunnen onderhouden alsmede te laten functioneren behoren hiertoe ook. Het doel van dergelijke software is ook belangrijk. Dat wordt daarom nu ook toegelicht.

Het doel van E-commerce software

Het doel van dergelijke software zit ‘m in het volgende. Alles at nodig is om de webshop; de online winkel of een andere plek die zich op het internet bevindt goed te kunnen laten functioneren, op een plek te laten bevinden. Dus vanuit een central punt goed laten werken, dat is kort gezegd waar het op neerkomt. Ondanks het feit dat er geen enkel platform is dat alle taken zelf kan uitvoeren wordt hiervoor gebruik gemaakt van externe services, maar blijft het wel op een centraal punt of een centrale plek. Denk maar eens aan CRM software, hier heb je ongetwijfeld wel eens van gehoord. ERP software behoort hier ook toe. Automatiseren op hoog niveau en zo efficient mogelijk, dat is waar het om gaat. En als je eruit bent dat je E-commerce software aan wilt schaffen, zul je je natuurlijk ook moeten verdiepen in de typen E-commerce software die er bestaan en circuleren op het internet. De twee meest voorkomende zijn:

  • SaaS
  • OnPremise

Waar dit voor staat? SaaS heeft een duidelijke betekenis: Software as a Service; bepaalde software wordt namelijk gebrukt door een periodieke betaling (in de meeste gevallen) en dat is gericht aan de eigenaar van de software. Er is een groot voordeel te benoemen: de klant hoeft op deze manier niet te veel naar de technische kant te kijken, wat fijn is omdat veel klanten daar niet veel van begrijpen of dit simpelweg niet willen doen. Het is in de meeste gevallen dus een stuik fijner om zelf te doen. Ook nog een groot voordeel – voor de meeste mensen onder ons – is dat het goedkoop is en vaak ook sneller om te installeren dan overige software. We lichten namelijk de volgende nog even toe: On Premise. Dan is de E-commerce software al geinstalleerd binnen het bedrijf en wordt het onderhoud vervolgens gedaan door een specicaal team dat zich intern bevindt. Zij dragen zorg voor het functioneren en het onderhoud. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn