Pretmetled - BadkamerverlichtingNee, hè? Dat dacht ik al. En toch is badkamerverlichting een ontzettend belangrijk – misschien zelfs wel fundamenteel en cruciaal – onderdeel van uw hele badkamerinrichting. U zou toch geen TL-balk in uw badkamer ophangen? Een bad is immers in de eerste plaats bedoeld om in te ontspannen – wie schoon wil worden, kan beter een douche nemen – en wie heeft er ooit kunnen ontspannen onder TL-licht? Dat is dus sowieso geen optie voor badkamerverlichting, dat is vrij duidelijk. Maar wat dan wel? Enig idee? Het liefst wilt u natuurlijk iets sfeervols: zacht licht, ietwat gelig om een warme omgeving te creëren, bijvoorbeeld. Of misschien iets strakker en stijlvoller, met blauw licht in een strak ingerichte badkamer waarin zwart, wit en roestvrijstaal domineren. Alles kan. Het is echter wel belangrijk dat u een keuze maakt. Want behalve het soort licht is er nog meer te kiezen: wat voor type lamp moet het zijn? Een hanglamp, een wandlamp, een staande lamp, een schemerlamp, een lamp die voldoende licht biedt om bij te lezen? En als u dat allemaal heeft bedacht en besloten, dan is er nog de vraag: hoe waterdicht moet dat allemaal zijn? Verlichting in het plafond vangt aardig wat condens, net als wandverlichting en vloerverlichting loopt vanzelfsprekend het risico nat te worden wanneer iemand in of uit bad stapt in de omgeving van het lampje. Zo ziet u dat er nog best een hoop overwegingen komen kijken bij een keuze voor badkamerverlichting. En waarom zou u er minder aandacht aan besteden dan aan hoon- of slaapkamerverlichting? Licht is hoogst sfeerbepalend en juist in een badkamer, een deel van het huis dat bij uitstek geschikt en ontworpen is om te kunnen ontspannen, is de sfeer – die mede door badkamerverlichting wordt bepaald – natuurlijk van cruciaal belang. Bij ‘sfeer’ wordt echter vaak gedacht aan gedimde lichten, kaarslicht en vergelijkbare lichtbronnen, die weinig en niet per se helder licht leveren. Als u nu van lezen houdt in bad – zoals ik zelf – dan heeft u alleen aan die sfeerverlichting mogelijk niet genoeg. Dan wilt u op zoek naar een oplossing die zowel een mooie en ontspannen sfeer levert, als voldoende licht om bij te lezen.

LED als badkamerverlichting

U heeft vast wel eens van LED-verlichting gehoord. LED staat voor Light Emitting Diode, oftewel een licht-uitstralende diode. LED-verlichting heeft een aantal voordelen. Zo verbruikt LED minder stroom en is dus goedkoper, heeft het een langere levensduur dan gloei-, spaar- of halogeenlampen, wordt een LED-lamp niet warm, is het licht van een LED dimbaar en beschikbaar in een hoop verschillende kleuren en is de lamp zelf erg milieuvriendelijk. Daarbij komt dat LED-spots kunnen worden ingebouwd in allerlei oppervlakken, zoals de vloer, de muren, het plafond en zelfs de randen van uw bad! Het is dan natuurlijk wel handig als uw badkamerverlichting waterdicht is. Gelukkig bestaan er LED-lampen die prima bestand zijn tegen spatwater. In dit geval hebben ze een IP44-waarde. Dit betekent dat u ze natuurlijk niet op de bodem of in de wanden van uw bad kan laten installeren, maar wel op de randen en in de vloer en muren in de buurt van uw bad. Er van uitgaande dat u niet de gehele vloer blank zet wanneer u een bad neemt, heeft u dan prima sfeervolle en toch heldere badkamerverlichting, die weinig stroom verbruikt, milieuvriendelijk is, eventueel te dimmen wanneer u daar behoefte aan heeft en natuurlijk spatwaterdicht wanneer u voor een LED-spot kiest met een IP44-waarde. Omdat er zo veel dingen zijn om rekening mee houden wanneer u LED-verlichting als badkamerverlichting wil laten installeren, is het handig om hierover voldoende informatie in te winnen bij professionals en vakmensen die weten waar ze het over hebben. Zij kunnen al uw vragen beantwoorden en u precies en volledig informeren over de voor- en nadelen van en de do’s en don’ts voor uw badkamerverlichting. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Pret Met LED op pretmetled.nl. Alleen de naam van de website maakt je al vrolijk! Op hun website vind je allerlei informatie over LED-verlichting – met name inbouwspots – en ook een specifiek tabblad volledig gewijd aan badkamerverlichting. Er staat een heel helder en inzichtelijk diagram op over de verschillende zones in een badkamer, waar verschillende type IP-waarde nodig zijn voor uw badkamerverlichting. Ze kunnen en willen u zelfs informeren over types LED-verlichting en IP-waarde die ze zelf niet verkopen, maar waar u wel behoefte aan zou kunnen hebben in uw badkamer. Zo zijn LEDs met een IP65 waterstraaldicht, met een IP67 beschermd tegen onderdompelen, biedt IP44 bescherming tegen spatwater en is IP21 drupwaterdichte inbouwspots, die geschikt zijn om te gebruiken in delen van de badkamer waar deze verlichting te maken krijgt met condens. Dit laatste type badkamerverlichting is ook handig om te gebruiken bij en om de wastafel.

Service en levering

Zoals elke webwinkel biedt ook pretmetled.nl zo snel mogelijke levering. Bij hen geldt: vóór drie uur ’s middags besteld, dan heeft u uw badkamerverlichting de volgende dag al in huis. Deze webshop voor onder andere badkamerverlichting en andere soorten LED-verlichting heeft – natuurlijk – een webshopkeurmerk, een uiterst vriendelijke en hulpvaardige klantenservice, biedt opties op beveiligd betalen door middel van iDeal, PayPal of betaling via uw eigen bank. Bestelt u voor meer dan honderd euro bij pretmetled.nl, dan wordt uw bestelling gratis verzonden. U heeft altijd de mogelijkheid om de afgenomen badkamerverlichting of andere producten binnen dertig dagen te retourneren.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn