Tegenwoordig doen we eigenlijk alles online. Van je bankzaken tot het opslaan van foto’s, bijna niets gebeurt meer offline. Dit betekent dus ook dat er meer gegevens voor anderen beschikbaar zijn en kwaadwillende personen maken hier maar al te graag gebruik van. Niet iedereen is zich ervan bewust hoe belangrijk het is om je goed te beschermen tegen virussen. Niet alleen op je computer die je thuis gebruikt, maar ook bijvoorbeeld op je werk. En dan hebben we het nog niet eens gehad over je telefoon. Veel mensen hebben wel een (gratis) virusscanner voor hun computer, maar vergeten dat ook hun telefoon en tablet heel erg goed de beste virusscanner kan gebruiken. Maar hoe weet je nu wat de beste virusscanner is en waar moet deze je allemaal tegen beschermen?

  • Virussen
  • Malware
  • Spyware

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Tegenwoordig zijn er een heleboel manieren waarop een cybercrimineel je kan aanvallen en je gegevens zal stelen. Zelfs als je denkt dat er geen geheimen op je telefoon, tablet of computer staan, dan is het toch noodzakelijk om je goed te beschermen. Een virus kan je apparaat namelijk ook helemaal lam leggen en dan heb je er dus helemaal niets meer aan. Je mag het dan misschien niet zo erg vinden dat iemand anders bij je e-mails en foto’s kan, maar het wordt toch een ander verhaal als je er zelf ook niet meer bij kunt. Dat wil je toch wel het liefst vermijden. Door de beste virusscanner te installeren krijg je dit voor elkaar.

Wat is de beste virusscanner?

Dan is nu natuurlijk de vraag wat de beste virusscanner is. De meningen zijn hier over verdeeld. Voor een groot gedeelte hangt het er ook vanaf waar je precies naar op zoek bent. Het is dus zeker de moeite waard om je hierin te verdiepen. Op de website Virusscanner.Software kun je een uitgebreid overzicht vinden van goede scanners die zeker de moeite waard zijn om te bekijken. Waar ze je hier wel voor waarschuwen is dat het kiezen voor een gratis virusscanner vaak een minder goed idee is dan wanneer je voor een betaalde versie gaat. Tot een aantal jaar geleden kon dit misschien nog wel, maar sindsdien is er weer het nodige veranderd. Niet alleen worden onze systemen steeds complexer, ook de cybercriminelen gaan natuurlijk met de tijd mee. Het is dus echt noodzakelijk om je telefoon goed te beschermen. Een gratis variant gaat toch minder goed mee met alle nieuwe ontwikkelingen op dit gebied. De beste virusscanner doet dit wel en daar kun je het beste voor betalen. Je haalt er dan alles uit wat erin zit en zo bescherm je je apparaten op de best mogelijke manier.

Kies voor het juiste systeem

Waar je voorheen simpelweg de keuze had om de beste virusscanner voor je computer te downloaden, zijn er nu iets meer aspecten waar je op moet letten. Een virusscanner downloaden voor windows heeft op je telefoon die draait op Android of iOS natuurlijk niet zo heel erg veel zin. Let er dus goed op welke versie van de beste virusscanner je downloadt en in gebruik gaat nemen. Kijk er ook goed naar wat er allemaal mee mogelijk is. Er zijn vaak ook opties om bijvoorbeeld belangrijke gegevens online op te slaan en het kan een goede optie zijn om hiervoor te kiezen. We raden je dus zeker aan om hier goed naar te kijken en de juiste keuze te maken op dit gebied. Op de website Virusscanner.software vind je hier voldoende informatie over.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn