Wil je binnenkort een dagje naar Nijmegen komen om te shoppen? Een hele goede keuze, want deze stad heeft een enorm leuke winkelaanbod. De winkels in Nijmegen zijn heel erg divers, je kunt er alles over lezen op de website van Into Nijmegen. Dit is een blog over deze stad, waar je super veel informatie en inspiratie vindt over Nijmegen. De Gelderse stad aan de Waal heeft namelijk ontzettend veel te bieden, en daar informeren ze je graag over. Niet alleen zijn er super veel leuke winkels in Nijmegen, maar je vindt er ook veel leuke musea, parken en een breed scala aan gezellige lunchrooms en restaurants. Je zult je zeker niet vervelen tijdens een dagje Nijmegen, dat is iets wat zeker is. Deze stad heeft namelijk volgens de mensen achter dit blog een jong vibe, ondanks dat het een hele oude stad is. Nijmegen is namelijk een van de oudste steden van Nederland, wist je dat? Je kunt de restanten van vroeger nog bewonderen, want langs het centrum vindt je de restanten van de oude, Romeins stadsmuren, waar je zelfs overheen kunt lopen. Je kunt er verschillende tours boeken die je langs de oude elementen in de stad leiden, maar ook de standaard route volgen die ze er voor je hebben uitgezet. Deze noemen ze de Walk of the Town, en loopt langs alle culturele hotspots in de stad. Je zult op je route ook diverse mooie winkels in Nijmegen spotten, maar dat is in principe niet waar deze route voor is bedoeld. Dus ben jij een lover van culturele uitstapjes, dan moet je als je in Nijmegen bent zeker deze route volgen. Begin gewoon als je de groene lijn tegenkomt (deze is op de straat geschilderd) en volg hem tot je terug bent op je beginpunt. 

De allerleukste winkels in Nijmegen

Wat zijn de leukste winkels in Nijmegen?

Natuurlijk verschillende veel mensen van mening, maar als je de gemiddelde bezoeker vraagt naar de leukste winkels in Nijmegen dan krijg je vaak de namen van de diverse concept stores te horen. Dit zijn nu eenmaal hele hippe winkels van zelfstandige ondernemers, die een unieker aanbod hebben dan de standaard winkelketens. Als je fan bent van conceptstores dan kun je in Nijmegen je hart ophalen, want daar hebben ze diversen, zoals:

  • Mood Conceptstore
  • 512
  • Make My Day
  • Day Warehouse

In al deze winkels kun je terecht voor een leuke mix aan productcategorieen. Kleding bijvoorbeeld, maar ook sieraden, woonaccessoires en vaak zelfs planten. Je vindt alles gewoon door elkaar in hetzelfde pand, wat van het winkelen in deze winkels in Nijmegen een hele leuke, inspirerende ervaring maakt.

De standaard winkels in Nijmegen

Natuurlijk heeft deze stad niet alleen trendy conceptstores te bieden, maar vind je er ook diverse standaard winkelketens, zoals H&M, CoolCat, Open 32, C&A, etcetera. Ze hebben er zowel de hele betaalbare ketens zitten als de wat exclusievere zaken, en dus vind je in deze stad een veelzijdig aanbod. Wat voor outfit je ook zoekt en wat je budget ook is, in de winkels in Nijmegen slaag je zeker. En daarna plof je natuurlijk neer op een van de gezellige terrasjes, bijvoorbeeld aan de Waalkade. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn